A3 Haber

İtirafçı mülki idare amirleri görevlerine döndü

İtirafçı mülki idare amirleri görevlerine döndü

İtirafçı mülki idare amirleri görevlerine döndü
Temmuz 23
10:07 2020

Türkiye devlet kadrolarındaki kripto Fethullah Gülen cemaati üyelerini tartışırken, darbe girişimi sonrası haklarında işlem yapılan mülki idare yöneticileri halen görevde. İçişleri Bakanlığı ise yaptığı açıklamada iddiaları yalanlarken, “Hiçbir itirafçı görevine iade edilmemiştir” ifadelerine yer verdi.

AKP’li Mehmet Metiner ile tartışan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Bir tek FETÖ’cüyü göreve getirmedim” sözleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesi ile yeni bir boyut kazandı. 15 Temmuz sonrası haklarında Fethullah Gülen cemaati üyesi oldukları için işlem yapılan bazı isimler halen mülki idare yöneticisi olarak görevini sürdürüyor.

  • Sözcü’de yer alan habere göre,  Yozgat Çayıralan Kaymakamı Ömer Faruk Yüce ve Çankırı Yapraklı Kaymakamı Yakup Ömeroğlu, darbe girişimi sonrası Fethullah Gülen cemaatinin mülkiye imamı Yusuf Acar’ın itiraflarının ardından Tokat Başsavacılığı’na gidip itirafçı oldu.
  • Ömeroğlu, 2011’de Niğde’de kaymakamlık stajına başladığını, Mülkiye Müfettişi olarak bildiği Hasan isimli kişinin kendilerinden sorumlu olduğunu, himmet verdiğini itiraf etti. Yurtdışı staj döneminde 2 kez Fetullah Gülen’i ziyaret ettiğini anlattı.
  • Ömer Faruk Yüce de 2012’de İngiltere’ye yüksek lisans için gönderildiğini, burada Fethullah Gülen’i elebaşını ziyaret etmesi için yönlendirildiğini itiraf etti. Yüce, “Gülen’in evinde 3 gün kaldım” dedi. Her iki isim hakkında Fethullah Gülen cemaati üyesi oldukları gerekçesiyle dava açıldı. Ömeroğlu halen Ağrı Vali Yardımcısı, Yüce ise Derecik Kaymakamı.
  • Şanlıurfa’nın Bozova Kaymakamı iken tutuklanan Hidayet Sarı, Sivas Suşehri Kaymakamı oldu.
  • Fethullah Gülen cemaati üyeliğinden tutuklanan Iğdır Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, önce İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği’ne, 14 Temmuz 2020 kararnamesi ile de Manisa Vali Yardımcılığı’na atandı.
  • Fethullah Gülen cemaati üyeliğinden tutuklanan Mardin Vali Yardımcısı Müfit Gültekin, 14 Temmuz 2020’de Osmaniye Vali Yardımcılığı’na atandı.

İçişleri Bakanlığı iddiaları yalanladı: Hiçbir itirafçı görevine iade edilmemiştir

İçişleri Bakanlığı, bugüne kadar hiçbir itirafçının görevine iade edilmediğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün bazı basın yayın organlarında yer alan ‘FETÖ itirafçısı olan 3 vali yardımcısı, 2 kaymakam görevlerine iade edildi’ başlıklı haberde yer alan bilgiler tamamen asılsızdır. Söz konusu asılsız habere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. Bazı kesimler tarafından Bakanlığımız kurumlarına yönelik yapılan tezviratlar karşılıksız çıkınca, şimdi de mülki idare amirlerimize yönelik tezvirata geçildiği açıktır. FETÖ ile mücadele Bakanlığımızca titizlikle, kararlılıkla devam ettirilmekte ve milli beka meselesi olarak görülmektedir.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER