A3 Haber

Macron ‘Yunanca’ seslendi: Türkiye’ye yaptırım uygulanmalı

Macron ‘Yunanca’ seslendi: Türkiye’ye yaptırım uygulanmalı

Macron ‘Yunanca’ seslendi: Türkiye’ye yaptırım uygulanmalı
Temmuz 23
22:53 2020

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Facebook hesabından Yunanca yayınladığı mesajında Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerine karşı Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ı desteklediklerini belirtti. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medya hesabından Yunanca paylaşım yaptı. Yayınladığı mesajda Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerine karşılık yaptırım uygulanması gerektiğini belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Birliği’nin Akdeniz’deki egemenlik haklarını ihlal eden tüm girişimler için yaptırım uygulanması çağrısında bulundu. Macron, “Akdeniz’in doğusundaki güvenliği özellikle Türkiye olmak üzere diğer aktörlere bırakmak çok ciddi bir hata olur” dedi. Macron ayrıca doğu Akdeniz’de “kuralları ihlal edenlere” yaptırım uygulanması gerektiğini de ifade etti.

Sosyal medya hesabından Yunanca açıklama yapan Macron, şu ifadelere yer verdi:

Avrupa, Akdeniz’de güvenlik sorunlarını kapsamlı bir şekilde incelemeli. Yakında Avrupa Birliği’nin güneyindeki ülkeler konferansı düzenleyeceğim.

Akdeniz’de enerji sorunları ve güvenlik sorunları temeldir. Avrupa Birliği’nin hala az etkisi olduğu gittikçe gelişen güçler tarafından anlaşmazlığa dönüşüyorlar. Avrupa egemenliğini savunmalı.

Akdeniz’de güvenliğimizi başka faktörlerin eline bırakmayalım. Fransa’nın Kıbrıs ve Yunanistan ile Türk haklarının ihlallerine karşı tam dayanışmasını bir kez daha ifade etmek istiyorum. AB Üye Devleti’nin deniz alanını tehdit etmeyi kabul etmemeliyiz.

Libya ‘ da diğer güçlerin silah ambargosunu ihlal etmesine izin veremeyiz. Irini Operasyonu Avrupa’nın cevaplarından biri. Onu daha da güçlendirmek gerekir.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER