A3 Haber

Köyüne kömür ocağı yapılmasına karşı direnmişti: Kamu işçisi ‘sürgün’ edildi

Köyüne kömür ocağı yapılmasına karşı direnmişti: Kamu işçisi ‘sürgün’ edildi

Köyüne kömür ocağı yapılmasına karşı direnmişti: Kamu işçisi ‘sürgün’ edildi
Temmuz 30
23:03 2020

Konya’nın Ilgın ilçesindeki Çavuşçugöl köyünde tarım arazilerinin kömür ocağı yapılmak için kamulaştırılmasına karşı çıkan köylülerden kamu işçisi Sıtkı Mavuş’un görev yeri değiştirildi.

Konya’nın Ilgın ilçesindeki Çavuşçugöl köyünde tarım arazilerinin kömür ocağı yapılmak için kamulaştırılmasına karşı çıkan köylülerden kamu işçisi Sıtkı Mavuş’un görev yeri değiştirildi. İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, görev yeri değişikliğini “sürgün” olarak nitelendirirken, “Sıtkı Mavuş, köye önderlik yaptığı gerekçesiyle AKP’li bir milletvekilinin talimatıyla sürgün edildi. Yapılanın tabi ki peşini bırakmayacağım”  dedi.

Toprakları Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kamulaştırılarak kömür ocağı yapılmak istenen Konya’nın Ilgın ilçesindeki Çavuşçugöl köylüleri mücadeleye devam ediyor. Köylülerin eylemleri kolluk kuvvetleri tarafından engellenirken, yeni bir gelişme daha yaşandı. Eylemlere katılan köylülerden kamu işçisi Sıtkı Mavuş, Dr. Vefa Tanır Ilgın Devlet Hastenesi’nden Cihanbeyli Devlet Hastenesi’ne görevlendirildi.

Görev yeri değişikliğini “sürgün” olarak nitelendiren İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Sıtkı Mavuş, köye önderlik yaptığı gerekçesiyle AKP’li bir milletvekilinin talimatıyla sürgün edildi. Yapılanın tabi ki peşini bırakmayacağım”  dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER