A3 Haber

Bakan Selçuk açıkladı: Yüz yüze eğitim ertelendi, okullar 31 Ağustos’ta uzaktan eğitimle açılıyor

Bakan Selçuk açıkladı: Yüz yüze eğitim ertelendi, okullar 31 Ağustos’ta uzaktan eğitimle açılıyor

Bakan Selçuk açıkladı: Yüz yüze eğitim ertelendi, okullar 31 Ağustos’ta uzaktan eğitimle açılıyor
Ağustos 12
20:38 2020

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Aşamalı ve seyreltilmiş bir modelle eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Buna göre 31 Ağustos’ta okulları uzaktan eğitimle açıyoruz. 21 Eylül’de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda, aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitime başlanacak” açıklaması yaptı.

Koronavirüs salgınında vaka sayılarının yeniden yükselişe geçmesinin ardından kamuoyunda okulların açılış tarihiyle ilgili tartışmalar başladı. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu bugün gerçekleştirdiği toplantıda okulların açılış tarihini masaya yatırdı. Bilim Kurulu toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların  31 Ağustos’ta uzaktan eğitimle açılacağını bildirdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıklamaları şu şekilde:

  • Okulları birlikte açacağız dedik ve sorumluluğu paylaşalım istedik. Okullarımızın güvenle açılması için, sınıfların sosyal mesafeye göre ayarlanması, dezenfektan gibi tüm detayları çalıştık. Hazırlıklarımızı ve standartlarımızı tamamladık.
  • Uzun süreden beri yaptığımız görüşmeler neticesinde, 2020-2021 eğitim öğretim yılına nasıl başlayacağımızla ilgili kararlarımızı olgunlaştırdık.
  • Bilim Kurulu’nun tavsiye kararları neticesinde, 2020-2021 eğitim öğretime yılına da başlıyoruz. 31 Ağustos 2020 tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz ve öğretim yılımıza da bu şekilde başlamış oluyoruz.
  • 21 Eylül’de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda, aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitimin de başlamasına karar vermiş bulunuyoruz.
  • Dileyen özel okullar tabii ki 17 Ağustos tarihinden itibaren uzaktan eğitim araçlarıyla eğitime başlayabilecek. Yüz yüze eğitim alamayan öğrenciler eğitimlerine uzaktan eğitim araçlarıyla devam edebilecek.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER