A3 Haber

Muharrem İnce: “Bin Günde Memleket” hareketini başlatıyorum

Muharrem İnce: “Bin Günde Memleket” hareketini başlatıyorum

Muharrem İnce: “Bin Günde Memleket” hareketini başlatıyorum
Ağustos 13
10:36 2020

CHP’den ayrılarak yeni parti kuracağı iddialarıyla gündeme gelen Muharrem İnce, parti kurmayacağını yeni bir hareket başlatacağını duyurdu. Muharrem İnce, “Bin Günde Memleket” hareketini başlattığını bildirirken 4 Eylül’de Sivas’tan yola çıkacağını açıkladı. 

Yeni parti kuracağı iddia edilen Muharrem İnce son gelişmelere dair açıklamalarda bulundu. CHP’li İnce, “Bin Günde Memleket” hareketini başlattığını duyururken 4 Eylül’de Sivas’tan yola çıkacağını açıkladı. Muharrem İnce’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • Herkes konuştu, bilin de bilmeyen de konuştu. Bir tek Muharrem İnce konuşmadı. Şimdi Muharrem İnce konuşacak.
  • Türkiye tarihinin en zor dönemlerinden birini, yaşıyor. 18 yıllık iktidar, Türkiye’nin sorunlarını çözmediği gibi yeni sorunları da maalesef eklemiştir.
  • Mühürsüz oy pusulaları ile kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ülkenin sorunlarını daha da derinleştirmiştir. Yargı bağımsızlığı kalmadığı gibi mülk çökmüştür.
  • Yargı iktidarın sopası haline gelmiş, yargısız infazlar yerini yargı yoluyla infazlara bırakmıştır.
  • Devlette kurum ve kurallar çökmüş, tek adamın buyruklarını uygulayan bir mekanizma ortaya çıkmıştır.
  • TÜİK, Merkez Bankası gibi kurumların bağımsızlıkları yok edilmiş, bu kurumların kamuoyunda inandırıcılığı kalmamıştır.
  • Bu dönemde din ve vicdan arasındaki bağ koparılmıştır, hesap verme ile utanma arasındaki bağ kopartılmıştır. Okul türleri arasındaki ayrımcılık eğitimin kalitesini daha da düşürmüştür.
  • Verimli tarım arazilerini amaç dışı kullanan, ata tohumlarının kıymetini bilmeyen, üretimi değil ithalatı özendiren, katma değerli ürün üretemeyen bu politikalar sonucu ne yazık ki bizler, zengin toprakların yoksul çocukları haline geldik.
  • Enerji güvenliği ekonomik güvenliğimizin ve ulusal güvenliğimizin temel taşıdır.
  • 2000 yılında enerjide dışa bağımlılığımız yüzde 67 iken bugün enerjide dışa bağımlılığımız yüzde 72,4’tür.
  • Doğal gazda dışa bağımlılığımız yüzde 99,6, petrolde dışa bağımlılığımız yüzde 94,3’tür.

“Bin Günde Memleket” hareketi

  • Başlattığımız hareketin adı “1000 günde memleket hareketi”dir. Alanında uzman, kafa yoran kişilerden oluşmaktır. “Zafer” hazırlanmaktır. Hareketimizle zafere hazırlanıyoruz. Milletimizin isteklerini vizyonumuzla birlikte hareket edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde millet nasıl bizi finanse ettiyse yine edecektir.
  • 4 Eylül’de Sivas’ta olacağız. Memleket hareketi başlatacağız. 1000 günde Memleket Hareketi’nin yol göstericisi Mustafa Kemal Atatürk olacaktır. Nerede olursak olalım gönlümüz her zaman Atatürk’tedir. Bu hareket aklı ve bilimi esas alacaktır.
  • Bizim hareketimizde asla Atatürk düşmanları olmayacaktır.

“Bana yakın olan vekilleri listeye koymadılar”

  • Bana yakın isimleri aday yapmıyorlar. Örgütlere para göndermiyorlar. Kazanmasın diye ellerinden geleni yapıyorlar. Geldik seçim gecesine. Ne yapıyorsunuz? diyorum. Bana bilgi vermiyorlar. Nasıl çıkacağım milletin karşısına ben? Bilmiyorum ki. Sabah oldu, aldınız mı tutanakları diyorum, aldık, tamam o zaman teşekkür ederim. YSK’ya yazı yazdım, CHP kaç sandıkta gözlemci barındırmadı? 13 bin sandıkta gözlemcisi yokmuş.
  • 4 milyon oy yapar mı. 4 milyon oyu sokağa bıraktılar. Bana neredeydin diye soranlardan özür diliyorum. Krizi o yorgunlukla kötü yönetmiş olabilirim. Ama unutmayın ki bana veri vermediler, veremediler. Çünkü yoktu. 4 milyon oy sahipsiz bırakıldı. Seçim değerlendirme toplantısına çağrılmıyorum. Kortizonlu iğneleri yemiş hastalanmış kimseye çaktırmadan mitinglerini yapmış. Kampanya geçmiş, seçimi tartışıyor parti kendi arasında beni davet etmiyorlar arkadaşlar!”

“Kürt seçmene teşekkür edemediler”

  • Bize Kürt vatandaşlarımız kazandırdı. Ama seçimden sonra CHP Kürt vatandaşlarımıza yürekten bir teşekkür edemedi. Ben yüreğimi açarak teşekkür ediyorum Kürt vatandaşlarımıza. Bu başarıyı küçümsemiyorum ama elimize taş basıyoruz, bu Erdoğan’ı cezalandırmak istiyoruz onun için size oy veriyoruz diyen Kürleri yok sayamazsın.

Saray destekliyor iddialarına yanıt

  • Beni saray destekliyormuş. Neden desteklememeli onu anlatayım. Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’den muharrem İnce kaç puan fazla aldı? 8 puan. Bu 8 puanı HDP’lilerden, İyi Partililerden, MHP’lilerden, AKP’lilerden aldı. Erdoğan AKP-MHP toplam oylarından daha az oy aldı. Oylar bana geldi. Yani ben AKP’den ve MHP’den oy alabilme ihtimali olan bir adamım. Millet İttifakı’nın içinde olduğuma göre mantıklı değildir bu söylem. O piyasada saray bunu destekliyor diyenler CHP içindeki rant baronlarıdır.
  • Yandaş medyaya gelince. Bana olan yakınlığımız gözlerimi yaşartıyor. Ne kadar çok beni seviyormuşsunuz da ben anlayamamışım! Ama memleket hareketi gerçekleri haykırmaya başladığında ekranlarınızı bana kapatacağınızı biliyorum ama merak etmeyin memleket hareketi medyayı da özgürleştirecektir.

İnce’den “İzmir” mesajı

  • (Kendisine hakaret ettiğini söyleyen bir gence) Her bahar bir parti değiştirip elinde Çorum’un, Maraş’ın kanı olup da şimdi CHP’li gibi yapanlara dikkat et.

Kurultay tartışmaları

  • Kurultayda saygısızlık yapıldı Muharrem İnce’ye o da kızdı parti kurdu. Arkadaşlar biz çocuk muyuz. Benim nereye oturduğum önemli değil. Milletin gönlünde nerede olduğum önemli. Partinin ilkeleri çiğneniyor ben ona üzülüyorum.
  • Gölgede kalanların gölgesi olmaz, güneşe çıkanların gölgesi olur. 4 Eylülde Sivas Kongresinin başladığı yerden başlıyoruz. İkinci büyük açıklamamı Cumhuriyet Bayramı öncesinde yapacağım.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER