A3 Haber

Sağlık Bakanı’ndan “okullara dönüş” mesajı

Sağlık Bakanı’ndan “okullara dönüş” mesajı

Sağlık Bakanı’ndan “okullara dönüş” mesajı
Ağustos 17
09:18 2020

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çocuk ve gençlerin salgına karşı başarı için elinden geldiğini belirterek yurttaşlara çağrıda bulundu. Koca, “Kurallara uyulsun, okullara dönülsün” ifadelerine yer verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından maske takan çocuğun fotoğrafını, ‘Kurallara uyulsun, okullara dönülsün’ notuyla paylaştı.

Bakan Koca’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

“Çocuklar ve gençler, okulları, büyükleri ve salgına karşı başarı için elinden geleni yapıyor. Kurallara uyulmazsa hayatın nasıl aksadığının en büyük tanığı şu anda onlar. 83 milyon yeniden birleşelim, savaşa kaldığımız yerden devam edelim. Büyük küçük riski azaltalım. Var mısınız?”

21 Eylül’de yüz yüze eğitime geçilmesi planlanıyor

Koronavirüs önlemleri kapsamında okulların 31 Ağustos’tan itibaren uzaktan eğitime, 21 Eylül’de ise yüz yüze eğitime başlaması kararlaştırıldı. Ancak 21 Eylül’de başlaması planlanan eğitim döneminin nasıl şekilleneceği hem veliler hem de öğrenciler için merak konusu oldu.

Bakanlığın bu konudaki çalışmalarına göre okulda yüz yüze eğitime başlayacak iki öncelikli grup olacak; birinci sınıflar ve sınava girecek olan öğrenciler. Bunların dışında ders saatleri azaltılacak, ikiye ayrılan sınıflar haftada 2’şer gün okula gidecek, kalan günlerde uzaktan eğitime devam edilecek.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER