A3 Haber

Bahçeli: Joe Biden CHP’nin üst aklıdır

Bahçeli: Joe Biden CHP’nin üst aklıdır

Bahçeli: Joe Biden CHP’nin üst aklıdır
Ağustos 20
11:30 2020

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD Başkan adayı Joe Biden’ın açıklamalarına tepki göstererek, “ABD Başkanlığına talip birinin açıklaması mazur gösterilemez. Sözleri hem demokrasi düşmanlığı hem de darbeciliktir” ifadelerini kullandı. Bahçeli, Joe Biden’ın CHP’nin üst aklı olduğunu iddia etti.

Bahçeli, “ABD’nin Demokrat Partili Başkan Adayı Joe Biden’in yedi ay evvel dile getirdiği husumet ve hıyanetle perçinlenmiş çarpık açıklamaları siyaset ve ülke gündemini derinden etkilemiştir. Biden’in karanlık mazisi ve karmaşık müktesebatı Türkiye’nin egemenliğine ve kutlu varlığına yönelik suikast teşebbüsünün hiç de tesadüfi olmadığını çok net gözler önüne sermiştir” dedi.

Bahçeli yazılı açıklamasında, “ABD’nin Başkanlık makamına talip bir siyasetçinin müttefik bir ülke hakkında akla ve hayale sığmayacak değerlendirmelerde bulunması hiçbir şekilde masum ve mazur gösterilemeyecektir. Bahse konu şahsın Obama döneminde ABD’nin Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmesi, son yedi ay içinde Demokrat Parti’den başkan adaylığı seviyesine ulaşması elbette Türkiye karşıtı sözlerini ciddiye alınmasını gerektirmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

“Biden mayası ve mizacı itibariyle yakayı ele vermiştir”

Bahçeli, “Bir ülkenin seçimle göreve gelmiş Cumhurbaşkanı’nı devirme hedefi neresinden bakılırsa bakılsın hem demokrasi düşmanlığı hem de darbeciliktir. Biden mayası ve mizacı itibariyle yakayı ele vermiştir. Özellikle 1945 yılından beri Türkiye’nin içine düştüğü sosyal, siyasal ve ekonomik buhranların iç mihrak ayağı olduğu kadar sevk ve idare noktasında bulunan dış mihrak ayağı da vardır ve bilinmektedir. Bu kapsamda dış mihrak vakıasını hayali olarak gören mağlup ve müflis siyasi garabetlerin Türkiye’nin yakın tarihinde önemli görevler üstlenmiş olmaları düşündürücü ve üzüntü verici bir başka açmazdır” yorumunu yaptı.

Bahçeli açıklamasında şunları kaydetti:

  • Atatürk’ün kurduğu partinin FETÖ ile PKK’nın çekim alanına kapılması, emperyalizme sessiz kalması, milli meselelere duyarsız ve duygusuz yaklaşması, hepsinden önemlisi takip ettiği muhalefet stratejisini Türkiye’nin aleyhine icra etmesi bir yanda akıl tutulmasıyla diğer yanda siyasi tutsaklıkla izah edilebilecektir.
  • CHP geçmişini çiğneyip geleceğini temlik ve haciz ettiren yozlaşmış ve işbirlikçiliğe gömülmüş bir siyaset modelidir.
  • Joe Biden CHP’nin üst aklıdır. Türkiye’nin bölünme ihalesini açıp pazarlık usulüyle yıkım müteahhitlerine davetiye çıkaran Biden CHP’nin kan bankasıdır.

 

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER