A3 Haber

Diyarbakır Tabip Odası’ndan net açıklama: Bölgede sağlık sistemi çöktü!

Diyarbakır Tabip Odası’ndan net açıklama: Bölgede sağlık sistemi çöktü!

Diyarbakır Tabip Odası’ndan net açıklama: Bölgede sağlık sistemi çöktü!
Ağustos 20
18:14 2020

Diyarbakır Tabip Odası, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda koronavirüse yakalanan bir sağlık çalışanının kentteki tüm hastanelerde yer kalmadığı için koronavirüs kliniği olmayan bir serviste koronavirüs olmayan hastalarla tedavi gördüğünü açıkladı.

Diyarbakır Tabip Odası, koronavirüs salgınının ketteki son durumuyla ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada koronavirüse yakalanan bir sağlık çalışanının kentteki tüm hastanelerde yer kalmadığı için koronavirüs kliniği olmayan bir serviste koronavirüs olamayan hastalarla tedavi görmek zorunda kaldığı belirtilirken, “Bakanlığın yarattığı “başarı” algısı doğru değildir. İlan edilen rakamlar gerçekliği ifade etmemektedir” ifadelerine yer verildi.

Tabip odasının Twitter hesabında yaptığı açıklama şöyle:

”Covid testi pozitif çıkan, genel durumu kötüleşen bir meslektaşımız kentteki tüm hastanelerde yoğun bakımlarda yer bulunamadığı için Covid kliniği dahi olmayan bir serviste, Covid olmayan hastalarla beraber takip ediliyordu. Bugün serviste solunum cihazına bağlandı. 

Türkiye’de salgın tüm hızıyla devam ediyor, bölgede salgının etkisini katmerli bir biçimde yaşıyoruz. Bakanlığın yarattığı “başarı” algısı doğru değildir. İlan edilen rakamlar gerçekliği ifade etmemektedir.

Gelinen aşamada bölgede sağlık sistemi çökmüştür. Pandemi ile mücadelede yeterli hazırlıklar yapılmamıştır. Yanlış sağlık politikaları nedeniyle meslektaşlarımızı, sağlık çalışanlarını, yurttaşları kaybediyoruz. Unutmayacağız!”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER