A3 Haber

ABD’de Jacob Blake protestoları: Eylemcilere polis saldırdı

ABD’de Jacob Blake protestoları: Eylemcilere polis saldırdı

ABD’de Jacob Blake protestoları: Eylemcilere polis saldırdı
Ağustos 25
08:28 2020

ABD’nin Wisconsin eyaletinde, polisin Jacob Blake isimli bir siyahiyi arkadan vurması sonrası başlayan polis şiddeti karşıtı protestolar devam ediyor.

Jacob Blake’in önceki gün yedi el ateş edilerek ailesinin gözü önünde vurulmasının ardından, cinayeti protesto etmek üzere Kenosha mahkemesi önünde toplanan protestoculara polisler saldırdı.

Ne olmuştu?

Silahlı bir polis memurunun karıştığı olay Pazar günü saat 17.00’de yaşandı. Polisin yaptığı açıklamaya göre, olayın yaşanmasının hemen ardından Blake acil olarak Milwaukee’de bir hastaneye götürüldü.

Polisin Blake’i neden vurduğuna ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, olaya karışan polis memurlarının isimleri de açıklanmadı.

Wisconsin Adalet Departmanı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ilgili memurların idari izne ayrıldığı açıklandı. Kenosha polisi, olaya karışan polis memurunun soruşturacağını söyledi.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda, üç polis memuru, park halindeki bir arazi aracı etrafında dolaşırken Blake olduğu belirtilen kişiye silahlarını doğrultuyor. Blake kapıyı açıp arabaya doğru yaslandığında, bir memurun gömleğinden tuttuğunu ve silahını ateşlediği görülüyor. Videoda olay yerindeki tanıkların çığlıklarıyla beraber yedi el silah sesi duyuluyor.

Tanınmış sivil haklar avukatı Ben Crump, CNN’e verdiği bilgide Blake’in ailesinin yardım için kendisine ulaştığını söyledi.

Crump yaptığı bir sosyal medya paylaşımında, vurulduğu sırada Blake’in arabasında üç oğlunun da olduğunu söyledi.

Yerel haber sitesi Kenosha News’e konuşan görgü tanıkları Blake’in polis gelmeden önce iki kadın arasındaki kavgayı ayırmaya çalıştığını söyledi.

Crump da olayın, Blake’in kavgayı ayırmaya çalıştıktan sonra gerçekleştiğini belirtti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER