A3 Haber

Rusya’dan Almanya’nın “Navalnıy” iddiasına tepki: Lavrov’un ziyareti iptal edildi

Rusya’dan Almanya’nın “Navalnıy” iddiasına tepki: Lavrov’un ziyareti iptal edildi

Rusya’dan Almanya’nın “Navalnıy” iddiasına tepki: Lavrov’un ziyareti iptal edildi
Eylül 14
17:12 2020

Almanya hükümetinin Aleksey Navalnıy’ın zehirlendiğini iddia etmesine Rusya’dan tepki geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin konuyla ilgili açıklama yaparken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Almanya ziyaretini iptal etti.

Almanya’nın Aleksey Navalnıy’ın “Noviçok” kullanılarak zehirlendiği iddiasına Rusya’dan yanıt geldi.

Sputnik’in haberine göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransız mevkidaşı Macron’la telefon görüşmesinde, zehirlendiği düşünülen Rus muhalif politikacı Aleksey Navalnıy’ın durumu hakkında Rusya’ya asılsız suçlamalar yöneltilmesinin uygunsuz olduğunu belirtti.

“Yöneltilen suçlamalar uygunsuz”

Rusya lideri, zehirlendiği düşünülen Navalnıy üstünden Rusya’ya yöneltilen suçlamaların uygunsuz olduğunu söyledi. Ayrıca, Almanya’dan Navalnıy’a yapılan testlerin sonuçlarını kendileriyle paylaşmasını beklediklerini kaydetti.

Telefon görüşmelerinde Putin ile Macron, Navalnıy konusunda Avrupa ile olası bir işbirliğinin parametrelerinin belirlenmesi üstünde anlaştı.

Almanya test sonuçlarını açıklamadı

Alman yetkililer, laboratuvar sonuçlarının Navalnıy’ın, sinir sistemine etki eden bir kimyasal madde ile zehirlendiğini gösterdiğini savunuyor. Söz konusu maddenin ise “Sovyetler döneminde üstünde çalışılmış Noviçok isimli kimyasal” olduğunu iddia ediyorlar.

Ancak Almanya, test sonuçlarını Rusya’ya iletmediği gibi, buna dair kamuya açık herhangi bir bilgi paylaşımında bulunmadı.

Lavrov’un ziyareti iptal

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un yarın için planlanan Almanya ziyaretini iptal ettiği belirtildi.

Rusya Dışişleri’nden yapılan açıklamada, ’15 Eylül için planlanan Berlin ziyaretinin Lavrov’un çalışma programındaki değişiklik nedeniyle iptal edildiği’ kaydedildi.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER