A3 Haber

AKP’li meclis üyesinden garip açıklama: 18 yıllık iktidarımızda hangi yeşil alana AVM yapılmış?

AKP’li meclis üyesinden garip açıklama: 18 yıllık iktidarımızda hangi yeşil alana AVM yapılmış?

AKP’li meclis üyesinden garip açıklama: 18 yıllık iktidarımızda hangi yeşil alana AVM yapılmış?
Eylül 15
12:54 2020

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AKP’li Belediye Meclis üyesi Rüstem Dindarol, “Bizim amacımız yeşil alan olan bir yeri AVM yapmak değildir. 18 yıllık AKP hangi alanlara AVM yapılmıştır” dedi.

Toplantıda, CHP’li üye İnan Güney,  Beyoğlu’ndaki 5250 metrekarelik alanın Halıcıoğlu Spor Kulübüne verilmesi hakkında 4 maddelik soru önergesi AKP’nin oy çokluğu ile ret edildi.

Güney, Beyoğlu’nda belediyeden hiçbir destek alamayan, antrenman yapacak sahası dahi olmayan tesisin tarihi Ok Spor’un elindeki sahanın alınıp Okçular Vakfı’na verildiğini, 1952 yılından buyana sayısız futbolcu yetiştiren Fetih Spor Kulübünün elindeki sahanın Beyoğlu Belediyesi tarafından elinden alınmaya çalışıldığını belirtti.

“1 milyon geliri olan tesis 60 bin liraya kira verildi”

Güney önergesinde şu görüşlere yer verdi:

  • Beyoğlu ve İstanbul’da kültür sanatı bitirenler Beyoğlu’nu Beyoğlu yapan İstanbul’u İstanbul yapan tüm tarihi ve kültürel mirası yok edenler AVM inşaat otel ve rant lobisine peşkeş çekenler 25 yıldır toplanma alanlarını dahi imara açıp, bugün burada toplanma alanları sorusu soranlar üzülerek görüyoruz ki sırayı spor alanlarına getirmiş durumdalar.
  • İçinde yıllık 180 bin TL kira veren BİM, yıllık geliri ortalama 250 bin TL olan 100 araçlık otopark, yıllık ortalama geliri 400 bin TL olan Halı Saha, 1500 m2 alanlı 36 bin TL kira veren nargile kafe, dikkatinizi çekiyorum spor kulübü nargile kafe işletiyor, köfteci ve Spor Kulübünün idari ofisleri olan ortalama geliri yıllık 1 milyon lira olan alanın Kulübe yıllık 60 bin TL ile kiralandığı doğru mudur?

“18 yıllık AKP iktidarında hangi alanlara AVM yapıldı?”

CHP’li Güney’in önergesi reddedilirken AKP’li Meclis Üyesi Rüstem Dindarol, şunları söyledi:

  • Bizim amacımız ve devletin amacı hiçbir şekilde yeşil alan olan bir yeri AVM yapmak değildir. 18 yıllık AKP iktidarında bu kadar spor sahası yapılırken, bu kadar tesis yapılırken, bu kadar gençliğe hizmet edilirken hangi alanlara AVM yapılmıştır. Arkadaşlar artık şu anlayıştan vazgeçsinler güzel bir söz vardır ya bir yol yaparsınız yada bir yol bulursunuz yada yoldan çekilirsiniz.

Türkiye’de 454 AVM var

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’ninin Kasım 2019 tarihli raporuna göre Türkiye’de 454 AVM var. 44 AVM’nin de projesi devam ediyor. En çok AVM ise İstanbul’da bulunuyor. İstanbul’da 147 AVM bulunurken bunu 38 ile Ankara, 28 AVM ile İzmir takip ediyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER