A3 Haber

HDP Sözcüsü Ebru Günay: AKP başı sıkışınca muhalefete saldırıyor, Ankara Adliyesi’nde suç işlendi

HDP Sözcüsü Ebru Günay: AKP başı sıkışınca muhalefete saldırıyor, Ankara Adliyesi’nde suç işlendi

HDP Sözcüsü Ebru Günay: AKP başı sıkışınca muhalefete saldırıyor, Ankara Adliyesi’nde suç işlendi
Ekim 02
14:47 2020

HDP Sözcüsü Ebru Günay, HDP’li siyasetçilerin delil ve hukuki dayanaktan yoksun şekilde tutuklandığını belirterek, “İktidar başı sıkışınca muhalefete saldırıyor. Ankara Adliyesi’nde suç işlendi” dedi.

A3 Haber Merkezi- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesi HDP’li siyasetçilerin tutuklanmasına ve Kars Belediyesi’ne kayyum atanmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Tutuklama ve kayyum kararını hukuksuzluk olarak niteleyen Günay, hükümete tepki gösterdi.

“Kararlar adliye binalarında alınmadı”

“Kobani soruşturması” kapsamında gözaltına alınan 20 siyasetçiden 17’sinin tutuklanmasının hiçbir hukuki dayanağının olmadığını kaydeden Günay, “Ankara Adliyesi’nde suç işlendi” dedi. Somut bir delil olmadan, uydurulmuş iddialarla siyasetçilerin tutuklandığını belirten Günay, “Tutuklama kararı bizleri hiç şaşırtmadı. Zaten kararların o adliye binalarında alınmadığını çok iyi biliyoruz. Günlerdir yandaş TV ve gazetelerin haberleriyle adeta iddianameler yazılıyor ve tutuklama müzakereleri hazırlanıyordu. Bu tutuklamalar HDP’nin çoklu ve renkli yapısını hedeflemiştir. Hedeflenen Türkiye’nin birleşik demokratik siyaset cephesidir. Birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozamayacaksınız. Bunların hepsinin hesabı tek tek sorulacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Günay, HDP MYK toplantısının gündeminin “siyasi operasyonlar” ve diğer güncel gelişmeler olduğunu belirterek, yeni döneme ilişkin alınan kararların daha sonra açıklanacağını söyledi. Günay, “AKP-MHP bloğu, iç ve dış politikada sıkıştıkça, başta partimiz olmak üzere kendisine muhalif olan her kesime karşı saldırılarını pervasız bir şekilde sürdürüyor. Topluma anlatacak bir başarı hikayesi kalmayan bu iktidar, toplumsal meşruiyetini yitirdikçe, kaybettikçe saldırganlaşıyor ve toplumun tüm kesimlerine karşı zulmünü arttırıyor. Ama zulüm ve zorbalığa başvurdukça ve saldırganlaştıkça da daha fazla kaybedecek” diye konuştu.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER