A3 Haber

CHP’li Altay, Erdoğan’ın sözlerine sert tepki gösterdi: Allah Saray’ı varlıkla milleti yoklukla mı sınıyor?

CHP’li Altay, Erdoğan’ın sözlerine sert tepki gösterdi: Allah Saray’ı varlıkla milleti yoklukla mı sınıyor?

CHP’li Altay, Erdoğan’ın sözlerine sert tepki gösterdi: Allah Saray’ı varlıkla milleti yoklukla mı sınıyor?
Ekim 07
16:24 2020

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “İmtihan dünyasında kul, varlıkla beraber yoklukla, nimetlerle beraber külfetle de sınanır” sözlerine “Erdoğan, Allah Saray’ı varlıkla milleti yoklukla mı sınıyor? Saray’ı nimetle milleti külfetle mi sınıyor? Cenabı Allah bu kadar adaletsiz değil, adaletsiz olan sensin” diyerek tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Bir ambulans şoförünün aylık performans ücreti, 7 lira 24 kuruş. Bir doktorun performans ücreti 120 lira. Bir ayda bir doktora 120 lira ver ama Saray yakınındaki herkesin üç maaşı olsun. Bu Allah’tan korkmamak, kuldan utanmamaktır. Ben AK Partili milletvekillerine de çağrıda bulunuyorum: Ambulans şoförüne 7 lira 24 kuruş veren devlet olmaz olsun. Doktora 120 lira veren devlet olmaz olsun. TBMM, bu duruma seyirci kalırsa kuruluş amacını inkar etmiş olur” dedi.

Altay, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Altay’ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

“Esnafın takipçisiyiz”

  • Türkiye’nin gündemi yoğun ve sıcak. TBMM’nin artık milletin gündemine dönebilse. Dün Sayın Genel Başkanımız grup toplantısında esnafın yaşadığı sorunları anlattı. Covid belasının sirayet etmesiyle birlikte esnafımızın yaşadığı sorunların giderilmesi için yapılması gereken işleri madde madde sıraladık. CHP, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra esnafımızın takipçisi olmaya devam edecek.

“Sayıştay raporları da kuşa çevrilmişti, şimdi sineğe çevrilecek”

  • Son günlerde Sayıştay raporları gündemimizde. Genel Uygunluk Bildirim Raporu. Raporlarda; devletin çok sayıda eksiği var, usulsüzlük var, suç unsuru var. Sayıştay, her ne kadar kuşa çevrilse de denetçileri bir rapor hazırlar. Bu rapora karşı iki hamle var. Birincisi Plan Bütçe Komisyonu’nda torba kanun görüşülüyor. Bütçe yapılırken fonksiyonel sınırlandırma kalkıyor. Üyeler, artık detay göremeyecek. Sayıştay raporları da kuşa çevrilmişti, şimdi sineğe çevrilecek. TBMM, usulsüzlükleri örtme yeri değildir.

“RTÜK Başkanı’nın yaptığı hadsizliktir”

  • Bugünlerde RTÜK twit atıyor. RTÜK, ‘Sayıştay raporlarını haberlerde kullanamazsın’ diyor. Niye? Bu bilgileri ahali duymasın. RTÜK Başkanı’na sesleniyorum: Bu yaptığın hadsizliktir. Bunları halk bilecek. Bilmesin demek kirli çamaşırları gizlemektir. RTÜK’ün böyle bir görevi yoktur. Biz CHP olarak Türkiye’nin soyulmasına, milletin ezilmesine müsaade etmeyeceğiz. Tüm demokratik haklarımızı kullanarak aziz milletimizin bilgisine ulaştıracağız. Saray ve RTÜK’ü uyarmak istiyoruz.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER