A3 Haber

Gerilim tırmanıyor: “Ermenistan birlikleri Gence bölgesine saldırdı”

Gerilim tırmanıyor: “Ermenistan birlikleri Gence bölgesine saldırdı”

Gerilim tırmanıyor: “Ermenistan birlikleri Gence bölgesine saldırdı”
Ekim 11
08:14 2020

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan birliklerinin insani ateşkesi ihlal ederek Gence şehrine saldırdığı yönünde açıklama yaptı. Yetkililer, 12  kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında dün saat 12.00 itibarı ile insani ateşkes başlamasına rağmen sular durulmuyor. Azerbaycanlı ve Ermeni yetkililerin ateşkesin ihlal edildiğine yönelik açıklamalarının ardından çatışmalar sürüyor. Ateşkes ilan edildiğinden bu yana altı Azerbaycanlı sivil yaşamını yitirdiği belirtildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun birliklerinin, insani ateşkesi ihlal ederek Azerbaycan’ın en büyük ikinci şehri olan Gence’de sivil yerleşim birimlerine yönelik saldırı gerçekleştirdiği ifade edildi.

Azeri acil sağlık ekipleri, saldırı sonucu yıkılan bir binada en az beş kişinin cenazesine ulaşıldığını bildirdi.

Azerbaycanlı yetkililer, olayda 12 kişinin yaşamını yitirdiğini, 40 kişinin yaralandığını duyurdu.

Arka arkaya ihlal açıklamaları

Yerel saatle 12:00’de başlayan ateşkesin ardından Azerbaycan Savunma Bakanlığı ve Ermenistan Savunma Bakanlığı’ndan  ‘ihlal’ açıklamaları geldi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Hacıyev’den Ermenistan’a sert sözler

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hacıyev dün yaptığı açıklamada, “Ermenistan, geçici ateşkese uymadı, bu onların ikiyüzlü siyaset yürüttüğünü açıkça gösteriyor” ifadelerini kullanmıştı.

Azerbaycan: Gence’deki bir binaya roket isabet etmesi sonucu sekiz kişi yaşamını yitirdi

Azerbaycan’da başkent Bakü’nün 360 kilometre batısındaki Gence şehrindeki çok katlı bir binaya roket isabet etmesi sonucu en az 8 kişinin öldüğü, 34 kişininse yaralandığı belirtildi.

Azerbaycan Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Acil Durumlar Bakanlığı personeli, Ermenistan’ın silahlı güçleri tarafından fırlatılan roketin Gence’de isabet ettiği çok katlı binanın enkazında kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Şimdiye dek enkazdan sekiz kişinin cenazesini çıkardı, içlerinden üçü kadındı” denildi.

Açıklamada, içlerinde kadın ve çocukların da bulunduğu 34 kişininse yaralandığı belirtildi.

Daha önce Azerbaycan makamları, Karabağ’da geçici ateşkes kararı alınmasının ardından Gence’de 10’dan fazla apartmana roket isabet ettiği açıklamasını yapmışlardı. Erivan ise söz konusu açıklamaları ‘dezenformasyon’ olarak nitelemişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER