A3 Haber

Yüz yüze eğitimde son dakika değişikliği: Matematik azaltıldı, yerine din dersi eklendi

Yüz yüze eğitimde son dakika değişikliği: Matematik azaltıldı, yerine din dersi eklendi

Yüz yüze eğitimde son dakika değişikliği: Matematik azaltıldı, yerine din dersi eklendi
Ekim 12
10:53 2020

İki gün önce duyurulan yüz yüze eğitim programı değiştirildi. Dördüncü sınıflarda yapılan değişikliğe göre, üç ders saati öngörülen matematik iki ders saatine indirildi, bir ders saati din kültürü eklendi.

A3 Haber Merkezi | Yüz yüze eğitimin kapsamının genişletildiği, okul öncesi ve birinci sınıfların ardından ilkokul 2, 3 ve 4, ortaokul 8, lise hazırlık ve lise 12. sınıflar ile köy okulları ile özel eğitim okullarının da yüz yüze eğitime başlayacağı açıklanmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 8 Ekim’de illere gönderilen yazı ile yüz yüze eğitimin içeriğini duyurdu. Öğrencilerin haftada iki gün okula gideceği aktarılan yazıda, okullarda işlenecek dersler ve kaç ders saati işleneceği de belirtildi. Buna göre, dördüncü sınıflar için duyurulan programda, ilk gün üç, ikinci gün iki saat olmak üzere toplam beş ders saati Türkçe; ilk gün bir, ikinci gün iki ders saati olmak üzere toplam üç ders saati matematik, ilk gün ve ikinci gün birer olmak üzere toplam iki ders saati fen bilimleri, birer ders saati de sosyal bilgiler ve yabancı dil yer aldı.

İki gün sonra son dakik değişikliği

Ancak, MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 10 Ekim’de gönderilen ek yazı ile dördüncü sınıfların ders programında değişiklik yapıldı. “Uygulamada görülen tereddütleri gidermek amacıyla ek açıklamaların gerekli görüldüğü” belirtilen yazı ile toplam üç ders saati olan matematik dersi azaltıldı ve iki ders saatine düşürüldü. Matematikten azaltılan bir ders saati ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine eklendi. Yeni programa göre, dördüncü sınıf öğrencileri, yüz yüze eğitimin ikinci gününde bir ders saati de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi görecek.

Öte yandan, Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, yazıda, “İlkokulda okutulan yabancı dil ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin öncelikle okulun kadrolu alan öğretmenlerince, kadrolu alan öğretmeninin bulunmaması durumunda sınıf öğretmenince okutulmasının sağlanacağı” denildi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER