A3 Haber

“Kobani soruşturması” bahanesiyle tutuklanan HDP’li siyasetçi sayısı 21’e yükseldi: Tuğluk ve Tuncel tutuklandı

“Kobani soruşturması” bahanesiyle tutuklanan HDP’li siyasetçi sayısı 21’e yükseldi: Tuğluk ve Tuncel tutuklandı

“Kobani soruşturması” bahanesiyle tutuklanan HDP’li siyasetçi sayısı 21’e yükseldi: Tuğluk ve Tuncel tutuklandı
Ekim 13
08:24 2020

“Kobani soruşturması” bahanesiyle HDP’li siyasetçiler tutuklanmaya devam ediyor. Soruşturma kapsamında cezaevinden SEGBİS ile ifade veren Aysel Tuğluk ve Sebahat Tuncel tutuklandı. Kobani bahanesiyle tutuklanan siyasetçi sayısı 21’e yükselmiş oldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 6-8 Ekim Kobani eylemlerine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında eski Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eş genel başkanı Sebahat Tuncel ve eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Aysel Tuğluk tutuklandı.

Soruşturma kapsamında Kandıra 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile savcılık ifadeleri alından Tuğluk ve Tuncel tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğinde ifadeleri alınan Tuğluk ve Tuncel tutuklandı.

Tutuklanma gerekçesinde yer alan “Şüphelilerin salıverilmesi halinde dosya kapsamında ifadelerine başvuruların tarafların beyanlarına etki edebilmesi ihtimalinin varlığı” ifadesi dikkat çekti.

Sebahat Tuncel, savcılıktaki ifadesinde soruşturmanın siyasi iktidar tarafından ısmarlama şekilde oluştuğunu söylemişti.

Tuncel, “Hukuk devletinin tüm kuralları ortadan kalkmıştır, hukuk düzeni içerisinde yaşamadığımızı dosya çerçevesinde görüyoruz. Bu dosya Kürt muhalefetinin, demokratik muhalefetin baskı altına alınması, gerçeğin kısıtlanması amacıyla hazırlanan bir dosyadır, bu çok nettir. Bu dosya Türkiye’de AKP hükümetinin suçlarını gizlemek amacıyla düzenlenmiş bir dosyadır. 6-8 Ekim olaylarının sebebi olan asıl yargılanması gereken AKP iktidardır. O dönem yaşam hakkı ihlali yaşanmıştır. O dönem ki olayların sorumlusu HDP değil siyasi iktidarın kendisidir, bugüne kadar Kobani olayları araştırılsın şeklinde önerge verdik, bu yaşanan olayların sebebi kim şeklinde talepte bulundum. İktidarın gizlediği bir şey mi var, bunun araştırılmama sebebi nedir” demişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER