A3 Haber

Zeytinburnu’nda sokak kavgası: Polisin silahından çıkan kurşun bir kişinin ölümüne yol açtı

Zeytinburnu’nda sokak kavgası: Polisin silahından çıkan kurşun bir kişinin ölümüne yol açtı

Zeytinburnu’nda sokak kavgası: Polisin silahından çıkan kurşun bir kişinin ölümüne yol açtı
Ekim 15
08:14 2020

İstanbul Zeytinburnu’nda polis iki aile arasında çıkan kavgaya müdahale ederken yaşanan arbede sırasında silah sesleri duyuldu. Polisin silahından çıkan bir kurşun, bir kişinin ölümüne neden oldu. Bir kişi de yaralandı. İstanbul Valiliği açıklama yaptı.

Olay dün saat 19.45 sıralarında Zeytinburnu Seyitnizam Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre sokak içinde iki aile arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışma yerini taşlı sopalı kavgaya bıraktı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri kavgaya karışan tarafları ayırırken, taşkınlık çıkartan bir kişiyi gözaltına almaya çalıştı. Arbede sırasında silah sesleri duyuldu. Polisin silahından çıkan kurşun bir kişiyi ağır yaraladı. Sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıkları yaralıyı ambulansla hastaneye kaldırdı. Bu arada, kavgada darp edilerek yaralanan bir kişi de hastaneye kaldırıldı. Ağır yaralı olan vatandaş yaşamını yitirdi.

Valilikten açıklama

İstanbul Valiliği, Zeytinburnu’ndaki silahlı kavgaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Tarafların ayrılması için görevlilerimiz müdahale ettikleri sırada, ellerinde silah ve sopalarla sokağa giren şahıslardan ikisi, hedef gözetmeksizin sağa sola ateş etmişler, bu şahıslardan silahını görevli polis memuruna doğrultan A.İ., polis memuru tarafından açılan ateş sonucu yaralanmıştır. Yaralı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir” denildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Tarafların ayrılması için görevlilerimiz müdahale ettikleri sırada, ellerinde silah ve sopalarla sokağa giren şahıslardan ikisi hedef gözetmeksizin sağa sola ateş etmişler, bu şahıslardan silahını görevli polis memuruna doğrultan A.İ., polis memuru tarafından açılan ateş sonucu yaralanmıştır. Yaralı A.İ. hemen hastaneye sevk edilmiş ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgisi bulunmayan ancak açılan ateş sonucu yaralanan B.B. de tedavi edilmek üzere hastaneye sevk edilmiştir. Olaya karışan A.B, İ.Ş, N.İ, İ.İ, M.G. ve L.İ. isimli şüpheli şahıslar ile polis memuru gözaltına alınmıştır. Şüpheliler üzerinde yapılan aramalarda 3 ruhsatsız tabanca ile 18 fişek ele geçirilmiştir. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatılmıştır.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER