A3 Haber

Pakdemirli kardeşlerin miras kavgası: Bakan Pakdemirli’nin tutuklu kardeşi miras davası açtı

Pakdemirli kardeşlerin miras kavgası: Bakan Pakdemirli’nin tutuklu kardeşi miras davası açtı

Pakdemirli kardeşlerin miras kavgası: Bakan Pakdemirli’nin tutuklu kardeşi miras davası açtı
Ekim 17
12:30 2020

Manisa’da 2016 yılından beri Fethullah Gülen cemaati üyeliğinden tutuklu bulunan Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin eski rektörü Prof. Mehmet Pakdemirli, Tarım ve Orman Bakanı olan kardeşi Bekir Pakdemirli ile kendi ailesine miras davası açtı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Fethullah Gülen cemaati üyeliğinden tutuklu bulunan kardeşi Prof. Mehmet Pakdemirli ile yaşadığı iddia edilen miras kavgası mahkemeye taşındı.

Sözcü’den İlker Kılıçaslan’ın haberine göre, Ulaştırma, Maliye, Gümrük ve Başkan Yardımcılığı yapan merhum Ekrem Pakdemirli’nin oğlu olan Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin eski Rektörü Prof. Mehmet Pakdemirli 10 Ağustos 2016 tarihinde Fethullah Gülen cemaati soruşturması kapsamında ‘Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dört yıldır Manisa T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski rektör Prof. Mehmet Pakdemirli’nin merhum babası Ekrem Pakdemirli’den kalan mirası konusunda ailesi ve bakan kardeşi Bekir Pakdemirli ile sıkıtı yaşadığı için konuyu İzmir Torbalı Sulh Hukuk mahkemesine taşıdığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre Fethullah Gülen cemaati üyeliğinden tutuklu bulunan eski rektör Prof. Mehmet Pakdemirli’nin miras için kardeşi Bakan Bekir Pakdemirli, annesi Nuran Pakdemirli, kardeşleri Betül Pakdemirli, Emre Pakdemirli ve Elif Gizem Ayvalı’ya 24 Temmuz 2020 tarihinde açtığı miras davasının ilk duruşmasının 24 Ekim 2020 tarihinde görüleceği öğrenildi.

Ayrıca, merhum eski bakan Ekrem Pakdemirli’nin İzmir Torbalı, Manisa ve İstanbul’da değeri milyonları bulan gayrimenkullerinin bulunduğu ve tutuklu eski rektör Prof. Mehmet Pakdemirli’nin sadece Torbalı ilçesindeki tarla ve gayrimenkuller için dava açtığı edinilen bilgiler arasında yer aldı.

İddialara göre mal paylaşımı konusunda taraf avukatlarının görüşmelerin ve pazarlıkların devam ettiği öğrenildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER