A3 Haber

Meclis’te Kobani tartışması

Meclis’te Kobani tartışması

Meclis’te Kobani tartışması
Ekim 21
18:54 2020

HDP’nin Kobani olaylarını araştırmak için verdiği önerge, Meclis Genel Kurulu’nda tansiyonu yükseltti. AKP ile HDP arasında “işgalci” polemiği yaşandı. HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Suruç ve Ankara katliamlarını anımsatarak. “’Bize Kobani’yi soranlar, Gar katliamının hesabını verin, Suruç katliamının hesabını verin. Kobani’yi işgal suçtur. Afrin’i, İdlib’i herhangi bir yeri işgal etmek de suçtur. İnsanlığa karşı suçtur. Bu suç hala devam etmektedir” dedi.

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül’ün, Türkiye’yi Suriye’de işgalcilikle suçlamasına AKP Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can tepki gösterdi. Can, “Bir milletvekilinin çıkıp Türkiye Cumhuriyeti’ne teröristlere karşı vermiş olduğu mücadeleyi sulandırarak işgal etmiştir diyemez” dedi.

Genel Kurul’da bir diğer tartışma da AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş arasında yaşandı. HDP’li Beştaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişimi sırasında halkı sokağa çağırmasını HDP’nin Kobani çağrısına benzetti. Beştaş, “15 Temmuz’da Erdoğan’ın yaptığı çağrı neyse HDP’nin yaptığı çağrı da odur” dedi.

AKP’li Zengin, iki olayın birbirine karıştırılmamasını isteyerek, “El insaf diyorum, ülkede darbe var darbe girişiminde ülkenin meşru cumhurbaşkanı ey halkım sokağa çıkın darbe var demekle insanları terör örgütlerini sokağa çağırmak aynı şey midir ya” karşılığını verdi. (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER