A3 Haber

Dr. Fauci: Aşının etkili olup olmadığını Aralık başında öğreneceğiz

Dr. Fauci: Aşının etkili olup olmadığını Aralık başında öğreneceğiz

Dr. Fauci: Aşının etkili olup olmadığını Aralık başında öğreneceğiz
Ekim 25
20:32 2020

Amerika’da Ulusal Sağlık Enstitüsü Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi’nin başındaki isim Doktor Anthony Fauci, korona aşısının güvenli ve etkili olup olmadığının Aralık ayının ilk günlerinde netleşeceğini söyledi. Fauci, bununla birlikte aşının toplumun geneline uygulanmasının 2021’in sonuna doğru olacağını kaydetti.

ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi’ni (FDA) yöneten Doktor Anthony Fauci, BBC’ye yaptığı açıklamada, “Aşının güvenli ve etkili olup olmadığını Kasım ayının sonlarında, Aralık’ın başında öğreneceğiz” dedi.

VOA’nın haberine göre Fauci, toplumun önemli bir bölümünün aşı olmasının ise gelecek yılın ikinci ya da üçüncü çeyreğinden önce olmayacağını belirtti.

Birçok firma aşı için çalışma yürütüyor

Geçen hafta içinde Pfizer ve Moderna yetkilileri aşı konusunda İlaç ve Gıda Dairesi FDA’den yetkililerle görüşmüştü.

Amerika’da yeni korona vakası konusunda Cuma günü rekor kırılmıştı. Ülke genelinde 84 binden fazla kişi virüse yakalanmıştı. Bu konuda eski rekor 16 Temmuz’da kırılmış, o gün 77,299 kişi virüse yakalanmıştı. Washington Üniversitesi araştırmacıları Şubat ayında virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 500 bine yükselebileceğini belirtiyor.Şu anda ülke genelinde yaşamını yitirenlerin sayısı 230 bine yaklaşıyor.

Sağlık uzmanları ülke genelindeki vaka artışlarına havaların soğumasıyla insanların daha çok kapalı alanlara yönelmesini ve öğrencilerin okullarla kolejlere dönmesini gerekçe olarak gösteriyor.

ABD genelinde vaka sayısı 9 milyona yaklaşıyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER