A3 Haber

Meclis’te beş parti anlaştı: Deprem Araştırma Komisyonu kuruldu

Meclis’te beş parti anlaştı: Deprem Araştırma Komisyonu kuruldu

Meclis’te beş parti anlaştı: Deprem Araştırma Komisyonu kuruldu
Kasım 03
20:51 2020

TBMM’de AKP, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti’nin ortak önergesiyle deprem araştırma komisyonu kuruldu.

A3 Haber Merkezi- TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergelerinin görüşülmesinin ardından 22 üyeden oluşacak üç ay süreli bir Meclis Araştırması Komisyonu kurulması kabul edildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın verdiği bilgiye göre 2003 yılından bu yana deprem ile ilgili 58 araştırma önergesi iktidarın oylarıyla reddedilmişti.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç Başkanlığı’nda toplandı. Toplantıda 5 siyasi partinin, Meclis’te ‘Deprem Araştırma Komisyonu’ kurulmasına ilişkin önergeleri birleştirilerek görüşüldü. Önerge, oy birliğiyle kabul edildi. Depreme karşı tedbirlerin araştırılarak deprem yönetiminde alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan komisyon, önümüzdeki günlerde çalışmalarına başlayacak.

Genel Kurul’da söz alan parti temsilcileri İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen depremle ilgili düşüncelerini dile getirdi. AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, “Bugün kalbimiz, yüreğimiz İzmir’de. Bütün siyasi parti gruplarıyla beraber ortak grup önerisiyle, bu meselenin tüm yönleriyle araştırılmak suretiyle, birlik ve beraberlikle, hiçbir meseleyi göz ardı etmeksizin ortaya koyacağımız grup araştırma önergesiyle inşallah bu noktada çok daha fazla mesafe alacağımıza inanıyorum” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Böylesi ölümlerin, kayıpların olmaması için siyaset kurumu olarak hepimizin sorumluluk üstlenmesi gerekiyor” diyerek, Meclis’te grubu bulunan beş siyasi partinin ortak önergesi ile kurulacak olan, ‘Deprem Araştırma Komisyonu’nun önemini vurguladı.

“Eksik ve yanlışları milletimize aktaracağız”

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç ise şöyle konuştu: “İzmir Seferihisar’da meydana gelen deprem sonucunda yaşamını yitirmiş, şu ana kadar belli olan 109 yurttaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ise Türkiye’nin deprem bölgesinde bulunduğu ve depremin her an bir tehdit olduğu gerçeğinin bilinmesi gerektiğine değinerek, “Şu an acımız varken meseleye siyaset üstü bir anlayışla yaklaşılması gerektiğini düşünüyoruz. Yaralarımızı sardıktan sonra elbette eksik gördüğümüz ve yanlış yapıldığına şahit olduğumuz tüm durumları milletimize aktaracağız” diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da, “Olası depremler için gerekli fizibilite çalışmalarının tamamlanması, teknik ve idari koordinasyonun sağlanması ve depremle mücadele şuurunun topyekun kazanılması ertelenemez bir mecburiyettir. Deprem master planları süratle icra edilmeli, kentsel dönüşüm çalışmaları kararlılıkla devam ettirilmeli, yapı denetimleri sıklaştırılması ve depremle mücadele için bilim kurulu kurulmalıdır” dedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER