A3 Haber

Azerbaycan-Ermenistan arasında sıcak çatışma sürüyor

Azerbaycan-Ermenistan arasında sıcak çatışma sürüyor

Azerbaycan-Ermenistan arasında sıcak çatışma sürüyor
Kasım 06
08:41 2020

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, gece boyunca Ermenistan güçlerinin çeşitli ateşli silahlar, toplar ve havanlarla Azerbaycan Ordusu birliklerinin mevzilerine ve cephenin muhtelif yönlerindeki yerleşim yerlerine ateş açtığını öne sürdü.

Çatışmalar, özellikle Ağdara, Ağdam, Hocavend ve Gubadlı yönünde değişen yoğunlukta devam etti.

Ermenistan güçlerinin cephenin bazı yerlerinde geri çekildiğini açıklayan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan’ın sabah saatlerinde Berd, Çemberek ve Vardenis bölgelerinde Azerbaycan ordusu mevzilerine ateş açtığını açıkladı.

Öte yandan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Dağlık Karabağ bölgesindeki Ağdere şehri yakınlarında Ermenistan’dan gelen bir askeri konvoyunun imha edildiğini belirtti.

Açıklamada, “Ağdere-Papravend güzergahında hareket eden bir kumandan aracı, bir irtibat aracı, askeri ve mühimmat taşıyan iki adet KamAz tipi kamyon ve top taşıyan 3 adet Ural tipi kamyon tamamen imha edildi” denildi.

Açıklamada, konvoyun düzenlenen özel operasyon sonucu imha edildiği, Ermeni güçlerinin tuzağa düşürüldüğü kaydedildi.

Uzun yıllardır çözüm bekleyen Dağlık Karabağ’daki çatışmalar, 27 Eylül’de yeniden alevlenmişti. Resmi olarak Azerbaycan’ın bir parçası olan Dağlık Karabağ, fiilen Ermeni güçlerin denetiminde.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER