A3 Haber

Arutyunyan’dan ilk açıklama: Çatışmalar aynı hızda sürseydi birkaç gün içinde Karabağ’ın tamamını kaybedecektik

Arutyunyan’dan ilk açıklama: Çatışmalar aynı hızda sürseydi birkaç gün içinde Karabağ’ın tamamını kaybedecektik

Arutyunyan’dan ilk açıklama: Çatışmalar aynı hızda sürseydi birkaç gün içinde Karabağ’ın tamamını kaybedecektik
Kasım 10
09:41 2020

Uluslararası tanınırlığı olmayan Karabağ’ın Başkanı Arayik Arutyunyan ateşkesin ardından ilk kez konuşarak “Çatışmalar aynı hızda devam etseydi birkaç gün içinde Karabağ’ın tamamını kaybedecektik” dedi.

Uluslararası olarak tanınmayan Karabağ’ın Başkanı Arayik Arutyunyan, imzalanan ateşkesle ilgili olarak yaptığı açıklamada “Çatışmalar aynı hızda devam etseydi birkaç gün içinde Karabağ’ın tamamını kaybedecektik” ifadelerini kullandı.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan’sa Dağlık Karabağ’daki savaşı sona erdirmek imzalanan anlaşmayı basından öğrendiğini belirtti.

Sarkisyan: Benimle görüşülmedi, haberim olmadı

Izvestiya’da yer alan habere göre, Ermenistan’ın hayati menfaatleri ve haklarına ilişkin her türlü adım ve eylemin ‘kapsamlı istişarelere ve tartışmalara konu olması gerektiğini’ söyleyen Sarkisyan, “Maalesef benimle bu belge üzerinde herhangi bir istişare veya görüşme olmadı, herhangi bir müzakereye katılmadım” ifadelerini kullandı.

Anlaşmanın Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan aracılığıyla yapıldığı belirtiliyor. Anlaşmanın ardından Ermenistan’da kapsamlı eylemler olurken, Paşinyan gece yaşanan eylemler esnasında bilgisayar, saat, parfüm ve ehliyetinin çalındığını söyledi.

Çavuşoğlu’ndan Azerbaycan’a tebrik

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Karabağ’da imzalanan ateşkes anlaşmasından ötürü Azerbacan’ı tebrik etti.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Çavuşoğlu, “Can Azerbaycan sahada ve masada önemli bir kazanım elde etti. Bu kutlu başarıyı yürekten tebrik ediyorum. Can Azerbaycanlı kardeşlermizle tek millet, tek yürek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Rusya barış gücü gönderiyor

Rusya barış güçlerinin bulunduğu sekizinci Il-76 Ulyanovsk’tan Dağlık Karabağ’a uçtu.

Öte yandan, Karabağ’a gönderilen Rus barışı koruma tugayının tüm askerlerinin sözleşmeli askerler olduğu belirtildi.

Paşinyan: Anlaşmayı imzalamamı ordu istedi

Ermenistan lideri Nikol Paşinyan Karabağ’daki savaşın sona erdirilmesine dair anlaşmayı imzalamasında ordunun ısrarcı olduğunu söyledi.

Sputnik Ermenistan’ın aktardığına göre Paşinyan, “Ordu, durulması gerektiğini söyledi. Zira sorunlar olmasına rağmen onların çözülebileceğine dair bir umut yoktu, kaynaklar da tükenmişti” dedi.

“Cephede savaşanların yerlerine geçecek birileri yoktu. Savaşanların dinlenme imkanı da olması gerekliydi. Ancak cepheden aylardır ayrılamamış insanlar vardı” diye devam eden Ermenistan lideri, bu nedenlerle Erivan ve resmi olarak tanınmayan Karabağ yönetiminin savaşın bir an önce sona erdirilmesi kararını aldığını belirtti.

Paşinyan söz konusu kararı almamış olsalardı sonuçların çok daha ağır olacağını ekledi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER