A3 Haber

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanlığına AKP’li Recep Uncuoğlu seçildi

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanlığına AKP’li Recep Uncuoğlu seçildi

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanlığına AKP’li Recep Uncuoğlu seçildi
Kasım 10
18:38 2020

AKP Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı seçildi.

A3 Haber Merkezi- Depreme karşı alınabilecek önlemlerin ve depremlerin zararlarının en aza indirilmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu, ilk toplantısını gerçekleştirdi.

AKP Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, AKP Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı komisyon başkanlığına aday oldu. Adayların kendilerini tanıtımından sonra komisyon başkanlığı seçimi basına kapalı yapıldı. Komisyon Başkanlığı’na Uncuoğlu seçildi, Başkanvekili de Şeker oldu.

AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, 17 Ağustos depreminde 1,5 saat sonra enkazdan çıkarıldığını, iki kızının ise depremde yaşamını yitirdiğini belirterek, “Depremden 1,5 saat sonra enkazdan kurtulan birisiyim. Depremin siyaseti olmaz. Siyaset üstü bir çalışma yapılması lazım komisyonda. Şakası yok bu işin, mevzubahis olan canlardır. İnancımızda bir insanın hayatını kurtarmak tüm insanları kurtarmakla eşdeğerdir. Komisyon çalışmaları ülkemiz için de faydalı olacaktır” dedi.

AKP Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, yapılan seçim sonrasında TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı seçildi. Uncuoğlu, komisyonun önemli çalışmalara imza atacağını belirterek, komisyon süresince etkili kararlar alacaklarını, komisyonun gerekirse alt komisyonlar kurarak, Ankara dışındaki illerde de çalışma yapabileceğini söyledi.

“İstanbul depreminde 48 bin bina ağır hasar görecek”

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, devletin ve kurumların kriz yönetimi konusunda kendilerini geliştirdiğini, çözüm odaklı çalışmayı ve koordinasyonu öğrendiklerini kaydetti. Zeybek, “Türkiye’de deprem denince yaşanan değil yaşanacak İstanbul depremi akla geliyor. İstanbul’da 48 bin bina ağır hasar görecek. Depremde İstanbul’da 400 bin kişinin alanda olması gerekiyor, enkaz altında olanları kurtarması için” diye konuştu.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, komisyon çalışmalarının sonunda çıkan raporun uygulanabilir bir rapor olacağına inandığını aktardı.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç da İzmir’deki depremde AFAD başta olmak üzere çalışan tüm kurumlara teşekkür etti.

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, depremin siyasetten bağımsız olmadığını, siyasi bir bakış açısıyla binalara ruhsat verildiğini, depremin bu yönüyle de ele alınması gerektiğini belirtti.

Recep Uncuoğlu kimdir?

Recep Uncuoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü İnşaat İşletmeciliği İhtisas Programını bitirdi. AKP Adapazarı Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, AKP Sakarya İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 25,26 ve 27. dönemde Sakarya milletvekili seçildi. Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu ve Çevre Komisyonu üyesi oldu.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER