A3 Haber

25 Kasım bildirisi dağıtan kadınlara taciz ve tehdit: “Canımı sıkma, polise de güvenme”

25 Kasım bildirisi dağıtan kadınlara taciz ve tehdit: “Canımı sıkma, polise de güvenme”

25 Kasım bildirisi dağıtan kadınlara taciz ve tehdit: “Canımı sıkma, polise de güvenme”
Kasım 15
16:14 2020

Avcılar’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne yönelik bildiri dağıtan kadınlar taciz ve tehdit edildi. Karakola götürülen şahıs, “Canımı sıkma, polise de güvenme” diyerek tehdit ve tacizlerine burada devam etti

İstanbul Avcılar’da, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında bildiri dağıtan ve yapılacak eyleme çağrı yapan Avcılar Kadın Platformu üyeleri, bir erkek tarafından sözlü tacize maruz bırakıldı.

Sendika’nın haberine göre şahıs, “Ben de erkeğim kadınlara yönelik şiddet yok. Varsa hadi anlat, bana anlatacaksın” şeklindeki ısrarlı tacizlerine karşılık veren kadınların üzerine yürüdü.

“Canımı sıkma, polise de güvenme”

Kadınlar, polis tarafından alandan uzaklaştırılan erkek hakkında şikayetçi oldu. Şahıs kadınlara yönelik tehdit ve tacizlerine karakolda da “Canımı sıkma, polise de güvenme” diyerek taciz ve tehditlerine devam etti.

Saldırı ile açıklama yapan kadınlar şunları söyledi:

“Her gün bu memlekette kadınlar erkekler tarafında evde sokakta öldürülüyor, tacize maruz kalıyor. Pandemiyle beraber kadınlar en çok öldürüldükleri yerlerde, yani evlerde şiddetle baş başa bırakılıyor. Şiddete maruz kalan kadınlar şikayet için gittikleri karakollarda suçlanıp ifadeleri alınmadan yine maruz kaldıkları yere gönderiliyor. İyi hal indirimleri, erkek adalet, kadın düşmanı politikalar kadına yönelik şiddetin artmasına sebep oluyor.

Kadınlara saldırma cüretinde bulunan bu eril aklın kadın cinayetlerinin müsebbipleri olan erkek adaletten, cezasızlıktan, kadınların yaşamlarına saldıranlardan, erkeği koruyan politikalardan beslendiğini biliyoruz. Bizler Mirabal Kardeşler’in inancını, cesaretini, cüretini, aklını kuşanarak; tam da 25 Kasım’a giden bu süreçte bir kez daha haykırıyoruz:

Biz kadınlar ne haklarımızdan ne de hayatlarımızdan vazgeçiyoruz ! Çıkıp iki oda bir salondan haykırıyoruz. Birbirimizi eşit, özgür ve hayatta istiyoruz! 25 Kasım da sokaklardayız!”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER