A3 Haber

Bakırçay Üniversitesi yönetimi ısrarlı: Adrese teslim kadro için bir ilan daha!

Bakırçay Üniversitesi yönetimi ısrarlı: Adrese teslim kadro için bir ilan daha!

Bakırçay Üniversitesi yönetimi ısrarlı: Adrese teslim kadro için bir ilan daha!
Kasım 15
12:26 2020

AKP iktidarı döneminde sıkça rastladığımız adrese teslim kadro ilanları haberlerine bir yenisi daha eklendi. Bakırçay Üniversitesi’nde dört ay önce açılan kadro ilanı tepkiler üzerine iptal edilmesinin ardından İzmir, depremin yaralarını sarmaya çalışırken üniversite yönetimi durumu fırsat bilerek aynı kadro için ilan yayımladı.

Tüm Türkiye’yi etkileyen İzmir’deki 6,9’luk depremi Bakırçay Üniversitesi fırsata çevirdi. Temmuz ayında tepkiler üzerine adrese teslim kadro ilanını iptal eden üniversite yönetimi  “Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalı bölümünce açılan ilanda bir kişilik öğretim görevlisi kadrosu” ilanı yeniden açıldı.

İzmir Gündemi’nin özel haberine göre,  4 Kasım 2019 tarihli ilanda üniversite yönetimi dokuz öğretim görevlisi için başvuru açtı. İlanın 7. sırasında  Fen – Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Türkiye Cumhuriyeti Ana Bilim Dalı tarafından Dr. Öğretim Üyesi alımı için “Doktorasını Türkiye Cumhuriyeti Tarihi üzerine yapmış olmak,  çok partili dönem sonrası siyaset ve darbeler ile ilgili çalışmaları bulunmak” şartları istendi. Temmuz ayında iptal edilen kadro aradan geçen yaklaşık 5 aylık zamanda yeniden ve aynı şartlarla  ilana çıkıldı. İlandaki şartları ise sadece S.A adlı Celal Bayar Üniversitesi’nde bir kişinin karşıladığı iddia edildi.

YÖK kriterlerini yeniden uygulamadı

Bakırçay Üniversitesi, ısrarla açtığı kadro ilanıyla YÖK’ün kriterlerini yeniden uygulamamış oldu. YÖK’e göre üniversite tarafından verilen ilanda ”Darbe” gibi ifadelere yer verilmesi ile birlikte,  “objektif ve denetlenebilir olan ifadeye aykırı olarak” kişinin özel çalışma alanını işaret edilmiş durumda olduğu aktarıldı. Ayrıca belirtilen kriterlerin yan konu olduğu ve özel kriter olamayacağı belirtildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER