A3 Haber

Çin’e giden ihracat treni Bakan Adil Karaismailoğlu’nu boşa düşürdü

Çin’e giden ihracat treni Bakan Adil Karaismailoğlu’nu boşa düşürdü

Çin’e giden ihracat treni Bakan Adil Karaismailoğlu’nu boşa düşürdü
Aralık 07
15:51 2020

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu dün açıklama yaparak “Şu anda trenimiz Kayseri’ye varmak üzere” dediği Türkiye’den Çin’e giden ilk ihracat treni, Kayseri’ye bugün ulaştı. Trenin yine bakanın sözlerinin aksine yarın Kars’ta olması planlanıyor.

A3 Haber Merkezi | Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, dün yaptığı açıklamada Türkiye’den Çin’e giden ilk ihracat trenine ilişkin, “Şu anda trenimiz Kayseri’ye varmak üzere. Yarın itibarıyla ülkemizden çıkış yaparak, 12 gün sürecek olan Çin’e yolculuğuna devam ediyor” ifadelerini kullandı.

‘4 Aralık’ta düzenlenen şovla Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından İstanbul Kazlıçeşme’den uğurlanan trenin de İstanbul Maltepe’den geriye Halkalı’ya oradan da Çerkezköy’e döndüğü belirlenmişti. BTS Mahmut Oral bugün yaptığı açıklamadaSırf Ulaştırma Bakanı’na bir açılış yaptırmak için, apar topar bu tren sefere konuldu ve değişik yerlere ait yük konteyner vagonları bağlanarak bir tren oluşturuldu. Bu tren Çin treni değildi. Aslında, Çin’e gidecek yük treni hazır değildi! Cuma günü yola çıkartılıp gönderilen trenin vagon yükleme tarihleri ile pazar günü tekrar Çin’e doğru yola çıkan trenin tarihleri farklıdır” dedi.

Tren Kayseri’ye ulaştı

Çin’e giden ilk ihracat treni, bugün Kayseri’ye ulaştı. Kayseri’de 15 dakika personel molasının ardından yeniden hareket eden trenin, Türkiye içindeki 2 bin 323 kilometrelik parkurunu 8 Aralık Salı günü akşam saatlerinde tamamlayarak Kars’a ulaşması planlanıyor. İhracat treni, Kars’tan sonra Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattını kullanarak sırasıyla Gürcistan-Azerbaycan-Hazar Denizi Geçişi-Kazakistan üzerinden Çin’in Xi’an şehrine ulaşacak.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER