A3 Haber

Tarihçi Metin Kunt yaşamını yitirdi

Tarihçi Metin Kunt yaşamını yitirdi

Tarihçi Metin Kunt yaşamını yitirdi
Aralık 07
23:27 2020

Türkiye ve Osmanlı tarihi üzerine araştırmalarıyla tanınan dünyaca ünlü tarihçi Prof. Metin Kunt yaşamını yitirdi.

Dünyanın çeşitli üniversitelerinde ders veren Kunt’un ölümünü, İbni Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Muhammed Fatih Çalışır, sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama ile duyurdu: “24 Kasım’dan bu yana agresif biçimde ilerleyen bir pnömoniye, çok zayıf düşmüş bulunan bağışıklık sisteminin direnememesi sonucu, 3 Aralık Perşembe sabahı yoğun bakımda sessizce göçüvermiş.” Metin hocanın yakın arkadaşlarından birinden aldığım teyit. Mekanı cennet olsun.”

Stanford Üniversitesi Tarih Bölümü’nden Prof. Dr. Ali Yaycıoğlu da sosyal medya hesabından Metin Kunt’a ilişkin bir paylaşım yaptı. Yaycıoğlu şu ifadeleri kullandı: “Metin Kunt Hocamız gözlerini hayata yummuş. Osmanlı tarihinin çok önemli meselelerine titiz ve ince müdahaleleriyle düşüncelerimizin yönünü değiştirdi; meslektaşları olarak kendisine hep borçlu kalacağız. Ve ne kadar zarif ve nazik bir insandı! Tanrı’nın rahmeti üzerinde olsun.”

Metin Kunt kimdir?

Metin Kunt, Türkiye ve Osmanlı tarihi üzerine araştırmaları ve kitaplarıyla tanınan dünyaca ünlü bir tarihçi. 1942’de Ankara’da doğdu. Robert Kolej ve Robert Kolej Yüksek Okulu’nu bitirdikten sonra yüksek lisans derecesini Princeton Üniversitesi’nden aldı. Boğaziçi Üniversitesi de dahil olmak üzere New York ve Columbia üniversitelerinde çalıştı. Ayrıca Yale ve Fordham üniversitelerinde de birer yıl çalıştı.

Metin Kunt’un başlıca kitapları “Kanuni ve Çağı Yeniçağda Osmanlı Dünyası”, “Türkiye Tarihi 2 Osmanlı Devleti 1300-1600”, “Türkiye Tarihi 3 Osmanlı Devleti 1600-1908” olarak sayılabilir.

Metin Kunt’un kitapları Cem Yayınevi, Tarih Vakfı Yurt Yayınları aracılığıyla kitapseverlerle buluştu.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER