A3 Haber

Şair İlhan Berk Bodrum meRQezart’taki “Berkhane” sergisiyle anılıyor

Şair İlhan Berk Bodrum meRQezart’taki “Berkhane” sergisiyle anılıyor

Şair İlhan Berk Bodrum meRQezart’taki “Berkhane” sergisiyle anılıyor
Eylül 03
16:45 2022

Türk edebiyatının ve İkinci Yeni’nin önemli şairlerinden İlhan Berk, aramızdan ayrılışının 14’üncü yılında, Bodrum’daki meRQezart Alternatif Sanat Mekânı’nda ziyarete açılan “Berkhane” sergisiyle anılıyor.

Bu yıl 50’nci yaşını farklı etkinliklerle kutlayan Milliyet Sanat dergisi işbirliğiyle düzenlenen sergide, usta şairin yaşam izlerini taşıyan eşyaları, resimleri ve şiirleri yer alıyor. “Berkhane” sergisi, 25 Eylül 2022 tarihine kadar ziyaret edilebilir.

İlk sayısını Eylül 1972’de çıkaran Milliyet Sanat, 2022’de 50. yaşını Türkiye’nin farklı noktalarında gerçekleştirdiği etkinliklerle kutluyor. 50 yıllık yayın hayatını kesintisiz sürdüren Milliyet Sanat, Türkiye’nin ve dünyanın kültür sanat gündeminin nabzını tutarken, sanatı ve sanatçıları desteklemeye de devam ediyor.

Bodrum Marina Yacht Club bünyesindeki alternatif sanat mekânı meRQezart’ta Milliyet Sanat işbirliğiyle düzenlenen sergilerin üçüncüsü, usta şair İlhan Berk’in yaşamda bıraktığı izlere ev sahipliği yapıyor. “Berkhane” adlı sergi, 28 Ağustos 2008’de Bodrum’da yaşamını yitiren şairin eşyalarını ve eserlerini, sanatın farklı dallarını bir araya getiren disiplinlerarası bir yaklaşımla sergiliyor.

“Berkhane” başlıklı İlhan Berk’i anma sergisi, 25 Eylül 2022 tarihine kadar meRQezart’ta izlenebilir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER