A3 Haber

Halk sağlığı uzmanı Prof. Sarp Üner: Karantina süresi kısıtlanmamalı

Halk sağlığı uzmanı Prof. Sarp Üner: Karantina süresi kısıtlanmamalı

Halk sağlığı uzmanı Prof. Sarp Üner: Karantina süresi kısıtlanmamalı
Aralık 09
10:33 2020

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Sarp Üner, “Açıkçası benim bilimsel olarak 10 günden sonra bulaşıcılığın azaldığına ilişkin genel kabul görür bir bilimsel çalışmadan haberim yok” dedi.

Halk Sağlığı Uzmanları Derneği (HASUDER) Yönetim Kurulu ve Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Sarp Üner’e göre çözüm karantinadaki kişileri test etmek. Üner, “Yakın temaslı kişiye karantina öncesinde ve onuncu günün sonunda test yapılması gerekiyor. Hiçbir şey olmamış gibi bırakılmaması gerekiyor. Bildiğimiz, yüzde 55’in ise hafif ve orta belirtileri olduğu halde hastalığı bulaştırmaya devam ettiği; yüzde 30’un ise hiçbir belirtisi olmadan bu hastalığı bulaştırdığı. En doğru sonuç alınacak negatif testlerle sağlanır” diyor.

DW Türkçe’nin haberine göre Halk Sağlığı Uzmanı Üner, karantina süresinin azaltılmasının ekonomik nedenlere bağlı olduğunu savundu. Üner, “Yakın temaslı kişilere getirilen karantina gevşetme uygulamasını da çalışma yaşamının devam etmesine yönelik önlemler olarak görüyorum. Alınan önlemlere bakıldığında iş yaşamı ve sosyal yaşam olarak net bir ayrım var. Son getirilen önlemlerin büyük bir kısmı sosyal yaşamı kısıtlamaya yönelik. Öte yandan insanlar çalışmayı ve işe giderken toplu taşıma kullanmayı sürdürüyor. Ancak bulaş devam ediyor. Haftasonu da hafta içi de olsa devam ediyor. Dolayısıyla gerekçe daha ziyade ekonomik gibi geliyor bana” değerlendirmesini yaptı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER