A3 Haber

Eski bakan Atilla Sav yaşamını yitirdi

Eski bakan Atilla Sav yaşamını yitirdi

Eski bakan Atilla Sav yaşamını yitirdi
Aralık 16
17:22 2020

Eski Çalışma ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, eski Türkiye Barolar Birliği Başkanlarından, SODEP Kurucusu Atilla Sav, 89 yaşında yaşamını yitirdi.

Atilla Sav ölüm haberini İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu sosyal medya hesabından duyurdu. Durakoğlu, “O’nu kaybettik. Mektuplarını çok özleyeceğim. Mesleğimiz adına taşıdığı duyarlılıklarını, daktilosunda yazdığı mektuplarla ifade eden baba dostum örnek bir hukukçuydu. Allah rahmet eylesin” dedi.

Ömer Atilla Sav Kimdir?

Ankara’da 1931’de doğan Sav,  Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra serbest avukat olarak çalıştı. Ankara Barosu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı görevlerinde bulundu. Siyasete CHP’de adım atan Sav, parti genel sekreterliği yaptı. 12 Mart 1971 askeri muhtırası sürecinde kurulan Nihat Erim hükümetlerinde TBMM dışından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı  görevlerine getirildi.

Ömer Atilla Sav, 12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrasında Sosyal Demokrat Parti (SODEP) kurucuları arasında yer aldı. 20. Dönem Hatay Milletvekili,  22. dönemde Ankara Milletvekili seçildi. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanlığı yaptı. Çalışma ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yaptı.

Çok iyi bir tiyatro eleştirmeni de olan Sav’ın tiyatro konusunda yayımlanmış eserleri de bulunuyor. (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER