A3 Haber

CHP’den Menemen’deki kura iptaline tepki: Mahkeme kararı yok hükmünde!

CHP’den Menemen’deki kura iptaline tepki: Mahkeme kararı yok hükmünde!

CHP’den Menemen’deki kura iptaline tepki: Mahkeme kararı yok hükmünde!
Aralık 17
20:32 2020

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Menemen Belediye Başkanvekilliği için yapılan kura çekimi hakkında mahkemenin verdiği ‘iptal’ kararına “Açıkça söylüyorum: Mahkemenin bu kararı bizim için yok hükmündedir. Menemen halkının iradesinin çalınmasına, milli irade hırsızlığına asla izin vermeyeceğiz” diyerek tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İzmir Menemen Belediye Başkanvekilliği için yapılan kura çekiminde CHP’ni adayının kazanmasının ardından mahkemenin kura çekimini iptal etmesine “Her fırsatta ‘milli irade’ diyenler, şimdi milli iradeyi gasp etme, hukuku da buna alet etme peşindeler. Mahkemenin bu kararı bizim için yok hükmündedir. Menemen halkının iradesinin çalınmasına, milli irade hırsızlığına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Torun, ANKA’ya yaptığı değerlendirmede, söz konusu kura çekimi ile ilgili tüm kuralların AKP yöneticileri tarafından belirlendiğini ancak ‘kendi adayları seçilemeyince çamura yatıldığını’ ifade etti. Torun durumun bir ‘hukuk skandalı’ olduğunu vurgulayarak, şunları belirtti:

 “İzmir Menemen Belediyemizin yeni başkan vekili, 1 Aralık Salı günü Belediye Meclisi’nde yapılan görüşmelerden sonra, kura yöntemiyle belirlenmiştir. Ancak üzülerek söylüyorum ki, Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticileri, tüm demokratik kurallara uygun olarak yapılan seçimi içine sindirememiş, yargı eliyle bir hukuk skandalına imza atmıştır. Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticileri, kurallarını kendilerinin belirlediği kura seçimine itiraz etmiş, İzmir 2. İdare Mahkemesi de seçimleri iptal etmiştir. Bu en hafif tabiriyle; hukuksuzluktur, vicdansızlıktır.

“Hırsızlığa izin vermeyeceğiz”

Özellikle altını çizmek isterim: 1 Aralık Salı günü tüm partilerin gözünün önünde yapılan kura seçiminin tüm kuralları, Adalet ve Kalkınma Partili yöneticiler tarafından belirlendi. O gün Belediye Meclisi’nde olan herkes buna şahittir. Biz de bu kurallara itiraz etmedik, seçimden çıkacak sonuca saygı duyacağımızı ifade ettik. Şimdi kendi adayları seçilmeyince çamura yatanların bu hukuksuzluğuna ne diyeceğiz? Önce seçimi çalmak için belediye meclis üyelerine baskı yaptılar, sonra kuradan çıkan sonucu da hazmetmediler.”

Ne olmuştu?

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un yolsuzluk operasyonu sonucu tutuklanarak açığa alınmasının ardından 1 Aralık 2020 günü başkan vekilliği için seçim yapılmıştı.

15 CHP’li, 10 AKP’li, 3 İYİ Partili, 2 MHP’li ve 1 bağımsız üyenin yer aldığı, toplam 31 üyeden oluşan belediye meclisinde sandık kurulmuştu. Millet İttifakı CHP’li üye Av. Deniz Karakurt’u, Cumhur İttifakı ise AKP’li üye Aydın Pehlivan’ı aday göstermişti. İlk iki turda 3’te 2’lik çoğunluk, üçüncü turdaki 15 – 15 oy eşitliği sonucu salt çoğunluk sağlanamayınca kura çekimi yapılmıştı. Kura çekimi sonucunda Menemen Belediyesi Başkanvekili CHP’li Deniz Karakurt olmuştu. (ANKA)

İlgili haberler: 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER