A3 Haber

AİHM’den Selahattin Demirtaş kararı: Derhal serbest bırakılmalı

AİHM’den Selahattin Demirtaş kararı: Derhal serbest bırakılmalı

AİHM’den Selahattin Demirtaş kararı: Derhal serbest bırakılmalı
Aralık 22
17:34 2020

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Selahattin Demirtaş’ın derhal serbest bırakılması gerektiğine hükmetti.

A3 Haber Merkezi | Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Edirne’de tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın derhal serbest bırakılmasına karar verdi.

Kararı Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman, “Bu kararla, müvekkilimiz hakkındaki tüm suçlamalar boşa çıkmış, müvekkilin 4 yıldır siyasi sebeplere bağlı rehin tutulduğu gerçeği tescil edilmiştir” sözleriyle duyurdu.

Karaman yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

  • AİHM Büyük Dairesi, olması gerektiği gibi, Sn Demirtaş ile ilgili ağır ve tarihi bir karar ile derhal tahliye kararı vermiştir. Bu kararla, müvekkilimiz hakkındaki tüm suçlamalar boşa çıkmış, müvekkilin 4 yıldır siyasi sebeplere bağlı rehin tutulduğu gerçeği tescil edilmiştir.
  • AİHM Daire kararından sonra “karar kesin değil” bahanesi ortadan kalkmıştır. Bu karar kesin ve emredicidir. Türkiye yargısının, “karşı hamle yapar işi bitiririz” anlayışına prim vermeden Sn. Demirtaş’ı derhal serbest bırakması gerekmektedir.#DemirtaşİçinÖzgürlük”

HDP: Seçilmişleri rehin tutma suçu daha fazla sürdürülemez

HDP Genel Merkezi de Twitter hesabından yapılan açıklamada “AİHM Büyük Daire, Demirtaş’la ilgili geçen yıl yaptığı duruşmaya yönelik verdiği kararı açıkladı. Bu kararın gereği olarak Demirtaş ve tüm seçilmiş siyasetçiler derhal serbest bırakılmalıdır. Seçilmişleri rehin tutma suçu daha fazla sürdürülemez” denildi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER