A3 Haber

HDP Sözcüsü Ebru Günay: 6 milyon oy almış bir partiyi kapatmak kimsenin haddi değil

HDP Sözcüsü Ebru Günay: 6 milyon oy almış bir partiyi kapatmak kimsenin haddi değil

HDP Sözcüsü Ebru Günay: 6 milyon oy almış bir partiyi kapatmak kimsenin haddi değil
Ocak 02
21:26 2021

HDP Sözcüsü Ebru Günay, HDP’nin kapatılacağı iddialarına ilişkin “6 milyon oy almış bir partiyi kapatmak kimsenin haddi değil” diyerek yanıt verdi.

A3 Haber Merkezi | HDP Sözcüsü ve Mardin Milletvekili Ebru Günay, HDP’nin kapatılacağı iddialarına tepki gösterdi. “HDP, kendi sistemi itibariyle çoklu bileşen yapısı, birey ve bileşenlerinin olduğu, toplumsal inançların olduğu, farklı halklardan ve bireylerden temsiliyetlerin olduğu, bunun sesinin, renginin yansıdığı, dolayısıyla Türkiye’deki toplamın özetine dönüşen bir fikriyatı ifade ediyor” diyen Günay, “Buna karşı kendisini teklik üzerinden inşa eden, bütün kimlikleri, farklılıkları ezmeye çalışan bir AKP-MHP faşizmi var. Bu faşizmin HDP gibi bir partinin varlığından rahatsızlık hali var. Bizim varlığımız onları rahatsız etmeye devam edecek. Bu ülkede parti kapatmak, Türkiye’nin ve dünyanın geldiği aşamada çok kolay değil. Bir partiyi kapatmak, hele hele çok köklü bir mücadele geleneğinden gelen, bileşenlerinin olduğu, her koşulda, her zeminde yoktan bir mücadele alanı, bir direnme alanı yaratan bir parti, ‘Kapatıyoruz’ demekle kapatacakları bir parti değil. HDP bu ülkede olmazsa olmaz bir realite. 6 milyon oy almış, aile ve yakın çevre hesaplandığında, 20 milyon destekçisi olan bir partiden söz ediyoruz. Dolayısıyla 20 milyon destekçisi olan bir partiyi kapatmak, öyle kimsenin haddi değil” yanıtını verdi.

“Türkiye toplumunun kabul edeceği bir durum değil”

Günay, “Demokrasinin teminatı olan bir partiyi, siyasetin dışına itmeye başladığınız andan itibaren Türkiye’de demokrasi, insan hakları kalmaz. Demokratik muhalefetin sesini bastırmaya çalışmak anlamına gelir ki bu Türkiye toplumunun, 82 milyonun kabul edeceği bir durum değil” dedi.

AKP iktidarının krizlerden güç devşirmeye çalıştığını söyleyen Günay, bunun pandemi döneminde de yaşandığını ifade ederek, “Dayanışma adı altında IBAN numarasını halka göndererek, halktan paralar topladı. Ama bu paraların nereye gittiği ortaya çıkmadı. Açıklanan ekonomik paketler kendi yandaşlarına, sermayedarlara destek veren bir duruma dönüştü. Vatandaşa bir kereye mahsus verilen 1000 TL’lik bir yardımdan öteye geçmedi. İktidarın gerçek yüzü, emekçiler, yoksullar, kadınlar, gençler tarafından daha açık görünen bir yıl oldu” dedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER