A3 Haber

Eski istihbaratçı Kudret Dikmen anlatmayı sürdürüyor: “FETÖ Borsası”nda kim kiminle ortaktı?

Eski istihbaratçı Kudret Dikmen anlatmayı sürdürüyor: “FETÖ Borsası”nda kim kiminle ortaktı?

Ocak 04
08:48 2021

İzmir’de “FETÖ Borsası” olarak adlandırılan yasa dışı suç örgütü ile pek çok iş insanından tehdit yoluyla para aldıkları, silahlı saldırıda bulundukları gerekçesiyle 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın şüphelisi İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube eski Müdürü Kudret Dikmen’in yeni bir ses kaydı ortaya çıktı.

Dikmen, dönemin AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş ile birlikte dönemin AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili, şimdinin Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Nükhet Hotar’ın ortak olduğunu öne sürdü.
Ses kaydında Kudret Dikmen kendisinin çocuğunun okul servis parasını ödeyememesine rağmen kimilerinin rahat içinde yaşadığını öne sürerek, “Ne profesörü arkadaş? 12 yıl AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. İzmir’de bundan habersiz bir iş dönmedi. İzmir Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı. Ne imarlar verildi ne bilmem neler yapıldı” diye konuştu.

Polis müdürleri dolandırılmış

Prof. Hotar’ın Ahmet Kurtuluş’un iş ortağı olduğunu da öne süren eski istihbaratçı polis müdürü Kudret Dikmen ses kaydında, “Ahmet Kurtuluş bunun ortağı. Dava dosyasına bak diyorum bir sürü para trafiği var Nükhet Hotar’la. Benim bildiğim Ahmet, benim bildiğim İbrahim abiden para aldı emekli ikramiyesini. Ondan sonra Asayişten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı vardı Cevdet abi ondan para aldı arsa alıyoruz diye. İşte ondan sonra başına olaylar geldi. Onlar gitti adamların emekli ikramiyeleri de gitti. Arsa alıyoruz diye. Nükhet Hotar işin başında. Yer aldılar Torbalı’da mı nerde bir yerde. Normal tarım arazisi gibi sonra imar geçirtiyorlardı oradan AK Parti belediyelerinin olduğu yerde” diyor.

Çantayla para götürüyordu

Parasal ilişki ağının sadece arsa alım satımı ve imar konuları olmadığını da iddia eden Dikmen, konuşmasında şu ayrıntılara yer verdi: “Öbür ihalelerden alınan paralar cartlar curtlar ruhsatlar onları saymıyorum bile. Ahmet’in şoförleri tamam mı çantayla diyor para götürüyordu diyor. Ha kimin adını kullanıyor atıyorum Serkan’ın adını kullanıyor, benim adımı kullanıyor ondan sonra kimi işte tanıyorsa külliyenin adını kullanıyor, Binali Yıldırım’ın adını kullanıyor.”

İlgili Haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER