A3 Haber

Bakan Kurum: İklim Kanunu ile doğamızı koruyacak adımları atacağız

Bakan Kurum: İklim Kanunu ile doğamızı koruyacak adımları atacağız

Bakan Kurum: İklim Kanunu ile doğamızı koruyacak adımları atacağız
Ocak 08
17:12 2021

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “İklim değişikliği ile ilgili mücadele kapsamında eylem planlarımızı açıkladık. İnşallah Meclisimiz ile İklim Kanunu’nu ilk yarı yılda hazırlayıp çevremizi, doğamızı koruyacak adımları da atacağız” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tekirdağ’da İklim Kanunu’na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “Şu ana kadar yaklaşık 50 milyon metrekarelik alanı projelendirdik ve devam eden 280 Millet Bahçesi projemiz var. 34’ünün yapımını tamamladık, halkımızın kullanımına açtık. Etaplar halinde de Millet bahçelerimizi arttırıyoruz. Tabii bu Millet bahçelerinin bir önemi var. İklim değişikliği ile mücadele ettiğimiz şu süreçte, iklim değişikliğinin etkilerini en aza indirmek, şehirde yatayda ekolojik koridorları oluşturmak, şehrin nefes almasını sağlamak açısından bu projemiz, Millet bahçelerimiz çok önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara, millete verdikleri sözleri tutmak suretiyle çalışmalarını kararlı bir şekilde sürdüreceklerini vurgulayan Kurum, “Bu çalışmalara ilaveten biliyorsunuz iklim değişikliği ile ilgili mücadele kapsamında eylem planlarımızı açıkladık. İnşallah Meclisimiz ile İklim Kanunu’nu ilk yarı yılda hazırlayıp yine şehirlerimizdeki etkilerini en aza indirecek, çevremizi, doğamızı koruyacak adımları da atacağız. Misafirperverliği için tüm Tekirdağlı, Çorlulu kardeşlerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER