A3 Haber

IŞİD’in infaz hücresine operasyon: 10 kişi gözaltına alındı

IŞİD’in infaz hücresine operasyon: 10 kişi gözaltına alındı

IŞİD’in infaz hücresine operasyon: 10 kişi gözaltına alındı
Ocak 22
15:22 2021

Ankara merkezli üç ilde düzenlenen operasyonda IŞİD’in infaz hücresi deşifre edildi. 2018 yılında ölüm kararı verilen örgüt üyesini boğarak öldüren beşi infaz hücresinde yer alan toplam 10 IŞİD’li, gözaltına alındı, beş kişilik infaz listesi de ele geçirildi.

Polis ekiplerinin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yaptığı saha çalışmalarında Ankara’da bulunan ve Suriye’de çatışma bölgelerinde üst düzey faaliyet gösteren IŞİD şüphelisi beş kişi tespit edildi. Kimlikleri belirlenen örgüt üyelerinin geçmişleri, gittikleri iller, temas kurdukları kişiler takibe alındı.

Şüphelilerin yaşadığı evlere yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda beşi IŞİD infaz hücresi içinde yer alan, beşi yine bu hücreye bağlı faaliyet gösteren ve örgüt mensubu ailelere ‘Kefele’ adı altında yardım dağıtan toplam 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin, Terörle Mücadele Şubesi’nde işlemleri sürerken, telefon ve dijital materyallerin incelenmesi de devam ediyor. Dijital materyaller ve dökümanların incelenmesi sonucunda hücrenin elinde beş kişilik daha infaz listesi bulunduğu da belirlendi. Soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER