A3 Haber

Kadıköy’de Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’ne polis saldırısı

Kadıköy’de Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’ne polis saldırısı

Kadıköy’de Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’ne polis saldırısı
Şubat 02
18:05 2021

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek amacıyla Kadıköy’de yapmayı planladıkları eyleme polis saldırdı.

A3 Haber Merkezi | İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek vermek amacıyla Kadıköy Rıhtım’da yapmayı planladıkları eylemin Kaymakamlık tarafından yasaklanmasının ardından, üniversiteden Kadıköy güzergahına uzanan yol ve meydanların birçok noktası polis ablukasına alındı. Polis eyleme gelenlere müdahale etti.

Bebek sahilden Beşiktaş İskelesi’ne kadar birçok yerde polisler konuşlandırılırken, Kadıköy’e geçmek için kullanılacak olan Beşiktaş Vapur İskelesi’ndeki yoğun polis yığınağı ise dikkat çekti. Beşiktaş Vapur İskelesi girişinde konuşlanan çevik kuvvet polisleri vapura binmek isteyenlere Genel Bilgi Taraması (GBT) uygulaması yaparak, geçişlere izin verdi.

Biber gazıyla müdahale

Eylemin gerçekleşeceği Kadıköy Rıhtım’da polis ablukasına alınmış durumda. Polis Kadıköy Kaymakamlığının eylem yasağı gerekçesiyle eyleme gelenlere biber gazıyla müdahale etti.

Emek Barış ve Demokrasi Güçleri, dün Boğaziçi üniversitesindeki polis ablukası ve öğrencilerin gözaltına alınmasına karşı saat 18’de Kadıköy’e eylem çağrısı yaptı. Kadıköy Kaymakamlığı bugün ilçede 7 gün süreyle her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşünü yasakladı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER