A3 Haber

Yunanistan’da askerler isyanda: Altı aydır maaş ödenmedi

Yunanistan’da askerler isyanda: Altı aydır maaş ödenmedi

Yunanistan’da askerler isyanda: Altı aydır maaş ödenmedi
Şubat 08
15:44 2021

Yunanistan’da, Türk-Yunan sınırı yakınlarındaki Evros (Meriç) bölgesinde görev yapan askeri personele altı aydır maaş ödenmediği öne sürüldü.

Yunanistan’da Meriç (Evros) sınır bölgesindeki askeri birliklerde görev yapan personelin altı aydır maaş almadığı ifade edildi. Yapılan açıklamada, “Meriç sınırındaki Güvenlik Bölgesi Kapsamı (ZAP) içindeki askerlere altı aydan daha fazla bir süredir ödeme yapılmıyor” ifadeleriyle Atina yönetimine tepki gösterildi.

Sputnik’in aktardığı yerel basındaki haberlere göre, Doğu Makedonya-Trakya Bölgesi Askeri Birliği (ESPAM/TH) tarafından Evros bölgesi milletvekillerine gönderilen mektupta, Evros’ta güvenlik bölgesinde yasa dışı göç akınlarına karşı görev yapan 3 askeri birlik personelinin 6 aydır maaşlarının ödenmediği iddia edilerek, bu askerlere yardımcı olmaları istenildi.

Aynı sorun 2020’nin ilk yarısında da yaşanmıştı

2020’de de benzer bir olay yaşandığı ve meselenin çözümü için Meclis gündemine taşındığı savunulan mektupta, “Doğu Makedonya-Trakya Bölgesi Askeri Birliği olarak silahlı kuvvetlerimizin bu sınır bölgesinde sınırlarımızı korumak için her türlü çabayı göstererek görev yapan personelinin cezalandırılmaması için yardımlarınızı umuyoruz” ifadelerine yer verildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER