A3 Haber

Roman STK’lere baskı: Yoksulluktan şikayet ederseniz kapatırız 

Roman STK’lere baskı: Yoksulluktan şikayet ederseniz kapatırız 

Roman STK’lere baskı: Yoksulluktan şikayet ederseniz kapatırız 
Şubat 25
14:31 2021

İzmir’deki  yoksulluklarını ve yaşadıkları sorunları  dile getiren Roman STK’lere, AKP’ye yakın kişilerin “sosyal yardımlarınızı kestiririz” diyerek tehdit ettiği ileri sürüldü.

İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır, İzmir’de pandemi sürecinde yoksulluk çeken ve ihtiyaç sahibi Roman STK’lerin tehdit edildiğini ifade etti. Yoksulluklarını dile getiren ve iktidara itiraz eden Roman STK’lerin, AKP’ye yakın isimlerce “sizi şikâyet edeceğiz, sosyal yardımlarınızı engelleteceğiz” diyerek CİMER’e şikâyet etme tehdidiyle baskı yapıldığını ileri sürdü.

Ege’ye Bakış gazetesinin haberine göre, pandeminin getirdiği koşulların Roman mahallelerinde öfke patlamasına zemin oluşturduğunun altını çizen Cıstır, baskıların Roman toplumunu sindirmeye yönelik olduğunu söyledi. Roman toplumundaki yoksulluğun yok edilmek yerine yönetilmeye çalışıldığını vurgulayan Cıstır, “Şikayet edecekseniz yoksulluğumuzu ve yoksunluğumuzu CİMER’e şikayet edin. Bu yetkinliğe sahipseniz önce İŞKUR’u, sonra çocukları okula getiremeyen Milli Eğitim Bakanlığı’nı, sonra da Roman Eylem Planı’nın altını dolduramadığı için Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı şikâyet edin. Yetkinliklerinizi buralarda kullanın. Baskıyla bir yere varamazsınız. İfade özgürlüğümüzü her alanda kullanacağız. İtiraz kültürümüzü de geliştireceğiz” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER