A3 Haber

Akkuyu’da üçüncü reaktörün temeli bugün atılıyor

Akkuyu’da üçüncü reaktörün temeli bugün atılıyor

Akkuyu’da üçüncü reaktörün temeli bugün atılıyor
Mart 10
08:19 2021

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde üçüncü reaktörün temeli bugün atılıyor. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin video konferans yöntemiyle katılacak.

Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali olacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) üçüncü güç ünitesinin temeli bugün atılacak. Akkuyu NGS’de üçüncü ünitenin temel atma törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, video konferans yöntemiyle katılacak.

Türkiye ve Rusya arasında Mayıs 2010’da imzalanan anlaşma kapsamında Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli bölgesinde yapımı devam eden santralin ilk ünitesinin temeli 3 Nisan 2018’de atıldı. Geçen yıl Nisan’da ikinci ünitenin temelinin atılmasıyla çalışmaların hız kazandığı sahada, üçüncü ünitenin inşaat lisansı kasımda alındı ve temel atma töreni için geri sayım başladı.

2023’te devreye alınması hedefleniyor

Her biri 1200 megavatlık dört reaktörden oluşacak ve toplam 4 bin 800 megavat kurulu güce sahip olacak santralin ilk ünitesinin 2023’te devreye alınması hedefleniyor. Kalan üç ünitenin de birer yıl arayla 2026 sonuna kadar faaliyete geçmesi planlanıyor. Tam kapasite devreye girdiğinde yılda yaklaşık 35 milyar kilovatsaat elektrik üreteceği söylenen santralin, Türkiye’nin elektrik talebinin yüzde 10’unu karşılaması öngörülüyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER