A3 Haber

Yüz yüze eğitime koronavirüs arası: Bir ilçede sekiz ayrı okulda eğitime ara verildi

Yüz yüze eğitime koronavirüs arası: Bir ilçede sekiz ayrı okulda eğitime ara verildi

Yüz yüze eğitime koronavirüs arası: Bir ilçede sekiz ayrı okulda eğitime ara verildi
Mart 16
18:44 2021

Edirne’nin Uzunköprü ilçesindeki Safvet Buzcu İlkokulu ve Atatürk Ortaokulu’nda yüz yüze eğitime 14 gün ara verildi. İlçede eğitime ara verilen okul sayısı sekiz oldu.

A3 Haber Merkezi | Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı koronavirüs risk haritasında ‘çok yüksek risk’ ile ‘kırmızı’ renkte yer alan Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde vaka sayısı artışı üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca Safvet Buzcu İlkokulu ve Atatürk Ortaokulu’nda yüz yüze eğitime 14 gün süreyle ara verilmesi kararı aldı.

İlçede yüz yüze eğitime ara verilen okul sayısı sekize yükseldi.

Karantina altına alınan öğretmen, öğrenci ve personel sayısı 432

Öte yandan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), 5-12 Mart tarihleri arasında yüz yüze eğitimde tespit edilen koronavirüs vaka tablosunu açıkladı. Sendikanın, 33 il, 82 ilçe ve 10 köy okulundan elde ettiği bilgilere göre, 5-12 Mart tarihleri arasında pozitif tanı konulan, temaslı olan ve karantina altına alınan toplam öğretmen, öğrenci ve personel sayısı 432 oldu. Bunlardan 141’i öğretmen, 269’u öğrenci ve 22’si personel olarak açıklandı.

Eğitim Sen Türkiye’de yapılan 11 milyon doz aşı içinde eğitim emekçilerinin aşılanmasının 80 binde kaldığına dikkat çekerek, Vakalarla birlikte karantinaya alınan öğrenci, öğretmen, sınıf, yurt ve okul sayılarının her geçen gün arttığını ve öğrenci vakalarının ağırlıklı olarak ortaöğretimde göründüğünü vurguladı.

Eğitim Sen’in sahadan topladığı veriler şöyle: “50 okulda eğitime ara verildi ve karantinaya alındı. 11 sınıf hakkında karantina kararı verildi. 1 yurt karantina altına alındı. Edirne İpsala İlçesi, ilk ve ortaokullar kapatıldı. Samsun Vezirköprü ilçesinde 4 köyün okulları kapatıldı. Öğrenciler açısından bulaş riskinin en düşük yaş grupları olan anaokulları, ilkokullar ve ortaokullarda eğitim emekçisi vakalarının da yaygın bir şekilde mevcut olduğu görüldü.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER