A3 Haber

Görevi başında öldürülen Avukat Ersin Arslan için tüm yurtta eylem

Görevi başında öldürülen Avukat Ersin Arslan için tüm yurtta eylem

Görevi başında öldürülen Avukat Ersin Arslan için tüm yurtta eylem
Mart 17
15:24 2021

Hacze giden Avukat Ersin Arslan’ın öldürülmesi, eylemlerle protesto edildi. Eylemlerde 80 ilin barosunun ortak hazırladığı basın açıklamasını okundu.

A3 Haber Merkezi | Kocaeli’nin Gebze ilçesinde hacze giden Avukat Ersin Arslan’ın öldürülmesi, tüm yurtta yapılan eylemlerle protesto edildi. Yapılan basın açıklamalarında 80 ilin barosunun ortak hazırladığı basın açıklaması okundu.

Avukat Ersin Arslan için Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda bir grup avukat alkışlı eylem yaptı. Avukatlar adliyenin Atrium alanında toplandı. Alkışlı protesto yapan grup, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Cuma günü duruşmalara girmeme kararı

Ankara Barosu avukatları da, Avukat Ersin Arslan’ın öldürülmesini, basın açıklamasıyla protesto ederken, 19 Mart Cuma günü duruşmalara girmeme kararı aldı.

Yapılan açıklamalarda 80 ilin barosunun ortak hazırladığı şu basın metni okundu: “Bizler; haklarınızın savunmanları, her daim ‘hukukun üstünlüğü’ diye haykıran ancak etten kemikten oluşumuzu çoğunlukla göz ardı ettiğiniz, ne acıdır ki hep baktığımız davalarla özdeş tutup davanızın tarafıymışız gibi gördüğünüz, saldırıya uğramamıza, dövülmemize, bıçaklanmamıza, silahla vurulmamıza ve korunamamıza tanık olduğunuz avukatlarız. Bugün de hasım bellendik, bugün de yaşam hakkımız elimizden alındı. Biz bugün, Gebze’de öldürüldük. Meslektaşımız henüz 27 yaşında gencecik bir insandı. Görevi gereği gittiği haciz mahallinde katledildi. Acımız ve isyanımız tarifsiz büyüklüktedir. Artık yeter. Avukatlara yönelik her saldırıdan sonra yılmadan söyledik; Avukat, yargı mekanizmasının sacayağıdır, hakim ve savcı nasıl korunuyorsa, avukat da öyle korunmalıdır dedik. Savunmanın kutsallığından bahisle, uygulama ve söylemlerle meslek mensuplarımızı hedef göstermeyin dedik. Gün gelecek sizin de avukata ihtiyacınız olacak dedik. Dinletemedik. Hakarete uğradık, dövüldük, bıçaklandık, öldürüldük. Daha ne kadar öldürüleceğiz?

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER