A3 Haber

Boğaziçi eyleminde gözaltına alınan 23 öğrenci için altı aydan yedi yıla kadar hapis istendi

Boğaziçi eyleminde gözaltına alınan 23 öğrenci için altı aydan yedi yıla kadar hapis istendi

Boğaziçi eyleminde gözaltına alınan 23 öğrenci için altı aydan yedi yıla kadar hapis istendi
Mart 24
14:32 2021

Boğaziçi Üniversitesi eyleminde gözaltına alınan ikisi tutuklu 23 şüpheli hakkında farklı suçlardan altı aydan yedi yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası istemiyle dava açıldı.

A3 Haber Merkezi | İstanbul’un Kadıköy ilçesinde 2 Şubat günü yapılan Boğaziçi Üniversitesi eyleminde gözaltına alınan ikisi tutuklu 23 şüpheli hakkında farklı suçlardan altı aydan yedi yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yedi gün süreyle yasaklanmasına rağmen 2 Şubat günü yaklaşık 50 kişinin Kadıköy’de izinsiz olarak toplantı ve gösteri yürüyüşü yaptığı iddia edilen iddianamede, topluluğa dağılmaları yönünde gerekli ihtarların yapıldığı, ancak grubun dağılmayarak slogan atmaya devam ettiği ifade edildi.

İddianame kabul edildi

Eylem sırasında şüpheliler Ezgi E., Mehmet Ş. Ve Şilan D.’nin kolluk görevlilerine taş vb. cisimler atarak direndiği öne sürülen iddianamede, diğer şüphelilerin de görevlilerin ‘dağılın’ ikazlarına rağmen dağılmayarak fiziki olarak direndiği ve görevlilerin görevlerini yerine getirmesini engelleyecek şekilde hareket etmek suretiyle mukavemette bulundukları savunuldu.

İddianamede 23 şüphelinin “Görevi yaptırmamak için direnme”, “Toplantı ve yürüyüşlere silah ve benzeri aletler taşıyarak ve kendilerini tanınmayacak hale getirerek katılma” ve “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” suçundan altı aydan yedi yıla kadar değişen oranlarda hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Hazırlanan iddianame 38. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Sanıkların önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkması bekleniyor.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER