A3 Haber

Faik Öztrak: Fethullah Gülen okyanus ötesinde ama yöntemleri ve fikirleri halen iktidarda

Faik Öztrak: Fethullah Gülen okyanus ötesinde ama yöntemleri ve fikirleri halen iktidarda

Faik Öztrak: Fethullah Gülen okyanus ötesinde ama yöntemleri ve fikirleri halen iktidarda
Nisan 09
15:51 2021

Faik Öztrak, “darbe imalı bildiri” tartışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Esnafa darbe yapanlar, işçiye darbe yapanlar, işsize darbe yapanlar, emekliye darbe yapanlar, milleti inim inim inletenler son bir haftadır, artık kabak tadı veren bir komedyayı sahneliyor. Sarayın dehlizlerine kadar uzanan, fetö tarzı bir kumpas kurulduğu anlaşılıyor. bu kumpasa figüran olmayan herkese de, baskı uygulanıyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak​​​​​​​, Adıyaman’da düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulundu.  Gerçekgündem’in aktardığı habere göre, Faik Öztrak’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • Esnafa darbe yapanlar, işçiye darbe yapanlar, işsize darbe yapanlar, emekliye darbe yapanlar, milleti inim inim inletenler son bir haftadır, artık kabak tadı veren bir komedyayı sahneliyor. Ununu elemiş, eleğini asmış amirallerin, kaleme aldıkları bir açıklama üzerinden, darbe mağduriyeti çıkarmaya uğraşıyorlar. mağduriyet çıkarmaya çalışsalar neyse, bir de bu emekli amiraller, “Kılıçdaroğlu’ndan emir aldı” diyerek, bize iftira atıyorlar. yetmiyor bir de bu amirallerin ailelerini fişlemişler. bu bilgileri de basına sızdırıyorlar.
  • Bunu ancak darbeciler yapar. bunu göstere göstere yapan kim? elbette Erdoğan şahsım hükümeti. Erdoğan, komplo ve kumpas uzmanı darbeci arıyorsa, sarayındaki altın varaklı aynalara bakacak. dün, emekli amirallerin açıklamasını, basına sızdıran hükümete yakın gazeteci, önemli bazı itiraflarda bulundu. bu duyuru, yayımlanmadan önce, Erdoğan’ın bir bakanının da elindeymiş. yani ortada sarayın dehlizlerine kadar uzanan, FETÖ tarzı bir kumpas kurulduğu anlaşılıyor. bu kumpasa figüran olmayan herkese de, baskı uygulanıyor.
  • Türkiye emekli subaylar derneği, sarayın senaryosuna figüran olmayınca, hakkında hemen denetim başlatılıyor. Türkiye bu yöntemleri, bu kumpasları daha önce de gördü, yaşadı. biz zaten boşuna demiyoruz. Fethullah Gülen okyanus ötesinde, ama yöntemleri ve fikirleri halen iktidarda. Türkiye’de askeri darbe dönemi kapanmıştır. bunu sadece biz demiyoruz.
  • Daha önce Erdoğan’da söyledi. ama Türkiye’de halen, askeri darbeden tedirgin oluyorsanız. iktidara tavsiyemiz, emekli amirallerden değil, sarıklı amirallerden, sarıklı generallerden korkacaksınız. son darbe girişiminde bulunanların, 2014’e kadar Erdoğan’a yol arkadaşlığı yapan, sarıklının generalleri olduğunu biz unutmadık. zaten saray rejimlerinde darbeler dışarıdan değil, içeriden olur. darbe en yakınınızdan gelir. daha bu hafta Ürdün’de yaşananlara bir bakın. Ürdün kralı, kendi canından, kendi kanından kardeşini, eski veliaht prensi, darbe yapacak diyerek, eve hapsetti. pek çok Ürdünlü yetkili gözaltına alındı. veliaht prens, krala sadakat yemini ederek kurtulabildi.
  • Kral’da “fitnenin başını erken ezdik” diyerek, prensi şimdilik affetti. yani sayın Erdoğan, halen bir darbe korkunuz varsa, bunu dışarılarda aramayın, sarayınızın içine ve en yakınlarınıza daha dikkatli bir bakın. hatta sarayınıza bekçi yaptıklarınıza bir bakın. sarayın bekçisinin, muvazzaf generallere 17 sayfalık mektup yazıp, sizi şikâyet etme gibi bir huyu var. kendisinin, muvazzaf generallerle yaptığı mektup arkadaşlığı, bir dönem gazete manşetlerindeydi. unuttuysanız o gazete manşetlerine bakın. cumhuriyet halk partisi, cumhuriyeti kuran, ülkeye çok partili yaşamı, ve demokrasiyi getiren partidir.
  • bizim anlayışımıza göre, demokrasiyle yönetilmek, bir ülkenin en büyük onurudur. ama tek adam vesayet rejiminin, düğmesine basıldıktan sonra, hep beraber gördük ki, millet iradesine darbe, sadece asker postalıyla olmaz. millet iradesine darbe, sivillerin mokasenleriyle de olur. millet iradesine darbe, 2015’de 7 haziran seçim sonuçlarını tanımayarak, milleti mal ve can güvenliğiyle korkutarak, ve seçimleri tekrarlatarak olur.
  • Millet iradesine darbe, milletin seçtiği bir başbakanı parti içi oyunlarla alaşağı ederek olur. millet iradesine darbe, tek adam vesayet rejimine geçmek için, 20 Temmuz’da OHAL ilan edip, sarıklı darbecilerin bombaladığı gazi meclisi, devre dışı bırakarak olur. millet iradesine darbe; OHAL koşullarında referandum yapıp, bir de oylama devam ederken, mühürsüz oyları geçerli sayarak olur. millet iradesine darbe; 2019’da İstanbul büyükşehir belediye seçimlerinde kaybettiği seçimi, mızıkçılık yaparak, yandaş hâkimler eliyle tekrarlatarak olur. millet iradesine darbe; TBMM’nin oy birliğiyle kabul ettiği bir sözleşmeden, tek bir imzayla çıkmakla olur.
  • Millet iradesine darbe, milletin meclisinde reddedilen bir yasayı meclisin kayyum başkanı eliyle, tüzüğe aykırı bir biçimde, yeniden vekillere dayatarak olur. millet iradesine yapılan bu darbelerin hiç biri, askerlerin postalıyla yapılmamıştır. bu darbelerin hepsinde, Erdoğan’ın mokasen izleri vardır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin, darbelere karşı tavrı çok nettir. Biz darbelerin her türlüsüne karşıyız. postalla yapılan darbeye de karşıyız. mokasenle yapılan darbeye de karşıyız. Adıyaman’dan bir kez daha tekrarlıyorum. Türkiye’de askeri darbe dönemi bitmiştir. ilk seçimlerden sonra, milletimizin oylarıyla da, 20 temmuz 2016 dan beri süren, sivil darbe dönemi de bitecektir. milletimizin 300 yıllık medeniyet mücadelesinin, rotası da, pusulası da bellidir. Türkiye medeni dünyanın, ve birinci sınıf demokrasiler ailesinin, şerefli bir üyesi mutlaka olacaktır.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER