A3 Haber

AB Konseyi Başkanı Michel’den “koltuk krizi” açıklaması: Geceleri uyuyamıyorum

AB Konseyi Başkanı Michel’den “koltuk krizi” açıklaması: Geceleri uyuyamıyorum

AB Konseyi Başkanı Michel’den “koltuk krizi” açıklaması: Geceleri uyuyamıyorum
Nisan 10
14:18 2021

Saray’daki koltuk krizinde tepki çeken AB Konseyi Başkanı Charles Michel, “O günden beri geceleri iyi uyuyamıyorum çünkü sahneler kafamda tekrar tekrar canlanıyor” dedi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Von der Leyen’in AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la yapılan görüşmede ayakta kalmasına tepki sürerken, Beştepe’deki koltuk krizinde eleştirilen AB Konseyi Başkanı Charles Michel’den açıklama geldi. Oturma düzeniyle ilgili yaşananlardan utanç duyduğunu ve ‘mümkün olsa geri dönüp değiştirmek istediğini’ söyleyen Michel, ‘geceleri iyi uyuyamadığını’ belirtti.

Almanya merkezli Handelsblatt gazetesine konuşan AB Konseyi Başkanı, “Mümkün olsa geri dönüp bunu düzeltmek isterdim. O günden beri geceleri iyi uyuyamıyorum çünkü sahneler kafamda tekrar tekrar canlanıyor” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Von der Leyen’in Beştepe’de, özellikle de İstanbul Sözleşmesi’nin gündemde olduğu bir görüşme öncesinde, Michel ile eşit statüde olmasına rağmen ayakta kalıp Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile aynı statüde oturtulması tepki çekmişti. Von der Leyen’in bu olay karşısında şaşırdığını ancak olay çıkarmamak için tepki göstermediğini açıklayan Avrupa Komisyonu Sözcüsü Eric Mamer, “AB Konseyi Başkanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı ile tam olarak aynı şekilde oturtulmalıydı” demişti.

Olaya cinsiyet ayrımcılığı üzerinden özellikle Avrupa medyasında çok geniş yer verilirken, Von der Leyen’i ayakta bırakıp kendisine verilen koltuğa ayaklarını uzatarak oturan Michel tepki toplamıştı. AB Konseyi Başkanı’nın ofisinden yapılan açıklamada, “Eğer yüz yüze görüşmenin yapılacağı oda ziyaret edilmiş olsaydı, Avrupa Komisyonu Başkanı için kanepeyi kaldırıp yerine iki tane tekli koltuk yerleştirmelerini önerirdik” ifadelerine yer verildi. Bu açıklama öncesinde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu protokoldeki oturma düzeninin AB yetkilileriyle birlikte, onların talepleri ve telkinleri doğrultusunda hazırlandığını belirtmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER