A3 Haber

Kılıçdaroğlu’ndan talimat: “128 milyar dolar nerede?” afişleri Türkiye genelinde asılacak

Kılıçdaroğlu’ndan talimat: “128 milyar dolar nerede?” afişleri Türkiye genelinde asılacak

Kılıçdaroğlu’ndan talimat: “128 milyar dolar nerede?” afişleri Türkiye genelinde asılacak
Nisan 10
12:55 2021

Mudanya’da reklam panolarındaki ‘128 milyar dolar nerede?’ ilanlarına ilişkin “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla resen soruşturma başlatılmasının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla bugünden itibaren CHP’li belediyeler, Türkiye genelinde pankart ve billboardlara “128 milyar dolar nerede” sorusunu asacakları öğrenildi.

CHP Mudanya İlçe Başkanlığı’nın Mudanya’daki billboardlara astırdığı “128 Milyar Dolar Nerede” afişleri dün gece söküldü. Ardından da ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan soruşturma başlatıldı. CHP’li pek çok isim sosyal medya üzerinden ‘128 milyar dolar nerede?’ diyerek tepkilerini dile getirdiler. Twitter’da “#128MilyarDolarNerede?” etiketiyle ilgili şu ana kadar 116 bin paylaşım yapıldı.

Sosyal medya platformlarındaki paylaşımlar sürerken, Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla, bugünden başlayarak Türkiye genelinde CHP’li belediyelerde pankart ve billboardlara “128 milyar dolar nerede” sorusunun asılacağı bildirildi.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan sosyal medya hesabından, “AKP’li Serik Belediyesi’nden 500 bin TL rüşveti kim aldı? Deprem vergileri nereye harcandı? 15 Temmuz şehit ve gazileri için toplanan paralara ne oldu? 128 Milyar Dolar nerede? Unutmayacağız, unutturmayacağız” ifadelerine verdi.

“Deprem vergisi, şehit aileleri için toplananlar, IBAN’a yatırılanlar…”

Sözcü’den Latif Sansür’ün haberine göre, “128 milyar dolar nerede?” sorusu vatandaşlara, geçmişte toplanan paraları da hatırlattı. Twitter’de “150 milyar TL deprem vergisi nerede? Şehit aileleri için toplanan 500 milyon TL nerede? IBAN’a yatırılan 2.2 milyar lira nerede?” soruları da paylaşılmaya başlandı.

Ne olmuştu?

CHP Mudanya İlçe Başkanlığı 9 Nisan Cuma günü sabah saatlerinde kiraladığı 6 billboarda “128 milyar dolar nerede” afişlerini astırdı. Afişler saat 19.00’da polis ekipleri tarafından söküldü. Afişlerin toplatılma nedenini öğrenmek isteyen Bursa CHP Milletvekilleri Lale Karabıyık, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Yüksel Özkan ile Erkan Aydın Mudanya Emniyet Müdürlüğüne giderek, afişlerin neden kaldırıldığını sordu.  Emniyet yetkilileri nöbetçi savcı Muhammet Bozkurt’un yazılı talimatıyla kaldırıldığını bildirdi. Karara itiraz etmek için Mudanya Adliyesi’ne giden vekiller burada nöbetçi muhatap bulamadı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER