A3 Haber

Maraş’ta 12 yaşındaki çocuğa 7 yıl boyunca beş erkek tarafından istismar: Dört kişi tutuklandı!

Maraş’ta 12 yaşındaki çocuğa 7 yıl boyunca beş erkek tarafından istismar: Dört kişi tutuklandı!

Maraş’ta 12 yaşındaki çocuğa 7 yıl boyunca beş erkek tarafından istismar: Dört kişi tutuklandı!
Nisan 13
10:03 2021

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 12 yaşındaki bir kız çocuğunun 7-8 yaşlarından itibaren beş erkek tarafından sistematik olarak istismar edildiği ortaya çıktı. Polis, bilgiler üzerine dört kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı. Bir kişinin arama çalışmaları sürüyor.

Maraş’ta 5 erkeğin, 14 yaşındaki N.A’yı sistematik bir şekilde cinsel istismara maruz bıraktığı ortaya çıktı. Olayla ilgili 4 kişi 11 Nisan’da çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken faillerden birinin firar olduğu öğrenildi.

Olay, N.A.’nın kuzenine “Ben artık dayanamıyorum, bu dünyadan gideceğim” diye mesaj atmasıyla ortaya çıktı. Mesajın ardından N.A., intihara teşebbüs etti. Daha sonrasında ailesinin, kızlarına ne olduğunu sormaları üzerine N.A., 5 kişinin kendisini istismara maruz bıraktığını söyledi. Aile 9 Nisan’da failler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dört kişi tutuklandı, bir kişi aranıyor

Başlatılan soruşturma kapsamında istismar failleri Emrah Akkurt, Ali Dayı ve askerde olduğu öne sürülen Oğuzhan Kesen tutuklandı. Ali Tutak ise önce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ardından sosyal medyadan yükselen tepkiler nedeniyle tutuklandı. Emrah Akkurt’un kardeşi Veysel Akkurt ise aranıyor.

“İstismar 7-8 yaşındayken başladı”

Soruşturma dosyasını inceleyen avukat Hüseyin Göksel, Artı Gerçek’e konuştu. N.A’nın ifadesinde “ilk istismarın 7-8 yaşındayken abisinin arkadaşı olan Emrah Akkurt tarafından başladığını“ söylediğini belirtti.

Ardından istismarı duyan diğer erkeklerin de sistematik olarak küçük çocuğu istismar etmeye başladığını aktardı. Cinsel istismarın Facebook ve Instagram’da da devam ettiğini belirten Göksel, delil niteliğindeki konuşmaların soruşturma dosyasında yer aldığını söyledi.

Hüseyin Göksel mahalle bakkalı olan 60’lı yaşlardaki Ali Tutak’ın da kız çocuğunu yıllarca istismar ettiğini vurguladı. Ali Tutak’ın iki kere hakim karşısına çıktığını ve ilkinde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını ancak ikincisinde sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine tutuklandığını söyledi. Göksel “İstismar N.A’nın intihar girişiminin ardından yaşadıklarını kuzenine anlatmasıyla ortaya çıktı“ dedi.

Valilikten açıklama

Bu arada, Kahramanmaraş Valiliği de konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

“İlimiz Çocuk İzleme Merkezi’nde N.A isimli şahısla, pedagoglar eşliğinde yapılan görüşmede; ailesinin yanında bulunduğu sırada farklı şahıslar tarafından kendisine şantaj yapıldığını ve cinsel istismara uğradığı iddiasında bulunmuştur. Söz konusu bu iddia üzerine yapılan araştırmalar neticesinde 4 şahıs tutuklanmış, 1 şahsı arama çalışmaları devam etmektedir. Konuyla ilgili soruşturma titizlikle ve gizlilikle yürütülmektedir.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER