A3 Haber

Rusya 15 savaş gemisini Karadeniz’e gönderdi

Rusya 15 savaş gemisini Karadeniz’e gönderdi

Rusya 15 savaş gemisini Karadeniz’e gönderdi
Nisan 13
16:37 2021

Rusya ve Ukrayna arasında kriz her geçen gün derinleşirken Rusya’dan dikkati çeken bir adım geldi. Rusya’nın 15 savaş gemisini Rus askeri güçlerinin denetimleri çerçevesinde Karadeniz’e gönderdiği bildirildi. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD’nin Karadeniz’den uzak durması uyarısında bulundu.

Rusya’nın 15 savaş gemisini Rus askeri güçlerinin denetimleri çerçevesinde Karadeniz’e gönderdiği bildirildi.

Rusya’nın Güney Askeri Bölgesi’nin basın servisinden yapılan açıklamaya göre, Hazar Denizi’ndeki filoya ait 15 savaş gemisi Karadeniz’e gönderildi.

Bunun, Rus askeri güçlerinin denetimleri çerçevesinde gerçekleştiği ifade edildi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 6 Nisan’da Rus askeri güçlerinin savaşa hazırlık durumuna ilişkin denetimlere başladıklarını ve ülkenin çeşitli bölgelerinde poligonlarda taktik tatbikatların yapılacağını duyurmuştu.

Söz konusu eğitim planı kapsamında, nisanda 4 bin 48 askeri tatbikatın yapılacağı belirtilmişti.

Ne olmuştu?

Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesinde Rusya yanlıları ile Ukrayna birlikleri arasında gerilimin artması gözleri yeniden bu bölgeye çevirdi. Kiev, Rusya’nın Ukrayna sınırına asker yığdığını iddia etti. Rusya ise Ukrayna’yı provokasyonla suçlayarak, “iç savaş” uyarısı yaptı. ABD’den de Ukrayna’ya destek açıklaması geldi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER