A3 Haber

Erdoğan’ın “bakan” yaptığı isim, Fethullahçıların kumpaslarını böyle savunmuştu

Erdoğan’ın “bakan” yaptığı isim, Fethullahçıların kumpaslarını böyle savunmuştu

Erdoğan’ın “bakan” yaptığı isim, Fethullahçıların kumpaslarını böyle savunmuştu
Nisan 21
14:00 2021

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine Vedat Bilgin’i getirdi. Bilgin’in Fethullahçıları destekleyen açıklamaları ise sosyal medyada tartışılmaya başlandı.

Akşam gazetesinde bir dönem yazarlık yapan Vedat Bilgin, AKP’nin 26’ncı dönem milletvekillerindendi. Öte yandan Bilgin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de başdanışmanlığını yapmıştı. Ayrıca Bilgin, 2014 yılında dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun başdanışmanı da olmuştu.

AKP’nin “Kürt Açılımı” sürecinde, toplumu ikna için 2013’te kurulan “Akil İnsanlar Heyeti”nde de yer alan Bilgin’e Fethullahçılar sahip çıkmıştı. Fethullahçıların Ergenekon kumpaslarına verdiği destekle bilinen Bilgin’e, Taraf gazetesi yazarı, firari Fethullahçı Önder Aytaç “Keşke her MHP’li Prof. Vedat Bilgin gibi olsa” diye sahip çıkmıştı.

Fethullahçıların yayın organı Zaman gazetesine röportaj veren Vedat Bilgin, “Yargının Türkiye’de ilk defa demokrasiye sahip çıktığını” savunarak, “Bu tür kirli oluşumları tasfiye etmek için yargı bizzat kendisine bu işi misyon ediniyor. Türkiye’nin diğer kurumsal yapısı yani istihbarat örgütleri, Silahlı Kuvvetler bu süreci destekliyor. Türkiye’de gayri meşru oluşumların Türkiye’ye yaptığı tahribata karşı bütün bilinçleriyle tavır alıyorlar. Bunu da Türkiye’nin devlet yapısının geldiği önemli bir aşama olarak görüyorum” demişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER